Осемнадесет Регионални лекарски колегии от страната поискаха оставката на председателя

...
Осемнадесет Регионални лекарски колегии от страната поискаха оставката на председателя
Коментари Харесай

Лекарски колегии от цялата страна искат оставката на управителя на НЗОК Петко Салчев

Осемнадесет Регионални лекарски колегии от страната желаеха оставката на ръководителя на НЗОК - проф. Петко Салчев, оповестиха от Българския лекарски съюз.

Те са: РЛК София, РЛК София - област, РЛК Бургас, РЛК Перник, РЛК Благоевград, РЛК Пловдив, РЛК Ямбол, РЛК Ст.Загора, РЛК Плевен, РЛК Кърджали, РЛК Пазарджик, РЛК Сливен, РЛК Варна, РЛК В.Търново, РЛК Добрич, РЛК Враца, РЛК Монтана и РЛК Хасково.

В централата на БЛС не престават да идват заявления, в които колегии от цялата страна упорстват шефът на НЗОК да се отдръпна от поста си.

По-рано от Българския лекарски съюз обявиха, че упорстват договарянията с НЗОК да бъдат обществени и да се излъчват онлайн. От лекарската конструкция упорстват с неизразходените средства от бюджетите за Център на практики с неподходящи условия на работа на реализатори на ПИМП, СИМП и БМП да се извърши в допълнение възнаграждение за действия от изпълнителите на здравна помощ по контракта с НЗОК през 2021 година

Това е вторият път, в който редица Регионални лекарски колегии от страната желаят оставката на проф. Салчев. Първият път беше през лятото, когато те поддържаха декларацията на Столичната лекарска гилдия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР