Осемкратният шампион Лудогорец беше близо до първата си загуба в

...
Осемкратният шампион Лудогорец беше близо до първата си загуба в
Коментари Харесай

С късен гол "Лудогорец" се спаси от загуба от "Черно море"

Осемкратният първенец " Лудогорец " беше покрай първата си загуба в шампионата от април, само че съумя да стигне до тъждество в семейството на " Черно море ". Срещата от 19-ия кръг на Първа лига приключи 1:1.

Гостите от Варна, които бяха без доста контузени и осъдени играчи, откриха резултата в 43-ата минута с гол на Фахд Акту. " Лудогорец " изравни пет минути преди края с попадение на Якуб Шверчок, който се появи от пейката.

Тимът на Станислав Генчев към този момент е без загуба в 24 следващи мача от Първа лига. Последното проваляне беше на 26 април, точно от варненци. Равенството е второ за " Лудогорец ", който преди седмица направи 0:0 с ЦСКА в София.

Срещата беше изпълнена с борба и нервни моменти, само че " Лудогорец " доминираше. Домакините пропуснаха няколко преференциални шанса преди почивката и " Черно море " се възползва след центриране отдясно, като Акту се оказа непокрит и вкара с левия крайник.

След почивката " Лудогорец " продължи да господства, само че и пропуските зачестиха. Все отново резервата Шверчок наказа неточност на отбраната на гостите пет минути преди края. Именно полякът можеше да донесе и триумфа на първенците, само че в последната минута стреля едва с глава.

Малко по-късно гол на първенците беше анулиран поради нарушаване против вратаря на " Черно море " Миодраг Митрович.

" Лудогорец " приключи с човек по-малко, откакто Сисиньо беше изпъден поради нападателни дейности против Исмаил Иса и опит да го удари без топка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР