Осем стартъпа от второто издание на Elevator Lab – програмата

...
Осем стартъпа от второто издание на Elevator Lab – програмата
Коментари Харесай

Финалистите в Elevator Lab представиха напредъка по пилотните проекти


Осем стартъпа от второто издание на Elevator Lab – програмата на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) за партньорство с финтех бранша, имаха опция да показват напредъка по своите планове в границите на Demo Day, извършен във Виена на 21 февруари. Финалистите бяха определени през октомври 2018 година измежду над 400 започващи компании от целия свят, кандидатствали в конкуренцията.

Финтех фирмите CopSonic, Cambrist, CityFALCON, FINABRO, Limitless, PayKey, Pisano, SESAMm показаха пред журито, менторите и над 250 души от сектора резултатите във фаза PoC (proof-of-concept) на своите планове от сферите Анализ на данни, Инвестиционни технологии, Ново потребителско прекарване в офиса, Отворено банкиране и Технологии, свързани с регулациите. Пилотният план на Pisano – платформа за премерване на потребителско прекарване, бе тестван на българския пазар.

„ С сътрудниците ми от журито сме впечатлени от напредъка по пилотните планове. Виждаме огромен капацитет за съдействие, което ще има сериозна добавена стойност за финтех фирмите, само че на първо място за нашите клиенти “, разяснява основният изпълнителен шеф на РБИ Йохан Щробл. „ В РБИ оценяваме високо експертизата. През последните месеци имахме опция да следим по какъв начин обмяната на опит и съдействието с финтех фирмите докара до нови познания за двете страни “, добави Щробл.

Решенията са валидирани с проби в действителна бизнес среда с клиенти и бази данни и идната допустима стъпка е обмисляне на стартирането им в приложимост. В допълнение, Elevator Ventures, капиталовото сдружение на РБИ, може да влага в затвърждаване на стратегическите партньорства.

Акселераторската стратегия на РБИ дава резултат освен във връзка с обмяната на опит, доказателство за което е партньорството с kompany – финтех стартъп в областта на технологиите, свързани с регулациите, участник в първото издание на Elevator Lab. През юни 2018 година РБИ и kompany подписаха контракт за развиването и внедряването на решение от ново потомство в сферата Опознай своя клиент (Know your customer). Обсъждат се благоприятни условия и за подписване на контракти с други участници от първото издание на Elevator Lab.

С оглед на този триумф, не е изненада, че РБИ разгласи старта на третото издание на партньорската финтех стратегия за края на април тази година. „ Ще има трето издание, несъмнено. Благодарение на районните провокации, ние получихме още по-голям достъп до ноу-хау от финтех екосистемите на пазарите, на които присъстваме “, сподели още Щробл.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР