Осем са кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия,

...
Осем са кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия,
Коментари Харесай

8 са кандидатите за шеф на БНТ. Сред тях има водещи, режисьор, доцент и настоящият директор

Осем са претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия, оповестиха от Съвета за електронни медии (СЕМ) откакто в петък 17.00 часа изтече крайният период за подаване на документи. Те са Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

Сашо Диков е водещ на Бил е програмен шеф и водещ в Канал 3. Бил е водещ на предаването "Дикоff " в Нова телевизия.

Ирина Величкова е режисьор и експерт по авторско и медийно право.

Сашо Йовков работи като състезателен публицист в Българска национална телевизия повече от 20 години до когато шеф е Емил Кошлуков.

Василена Матакиева е част от управителния съвет на Българска национална телевизия. Работи в публичната медия от 1992 година като водеща на спортни излъчвания и вести, и създател на телевизионни филми. През 2005 година, е пресаташе на Българския олимпийски комитет и взе участие в подготовката на кандидатурата на София за хазаин на Олимпийски игри. От 2009 година е учител в магистърската стратегия по спортна публицистика в НСА.

е актуалният общоприет шеф на Българска национална телевизия, чиито мандат изтича на 5 юли. Той беше определен на поста през 2019 година Дотогава - в продължение на година и половина, беше програмен шеф на Канал 1 и водещ на обзорното публицистично предаване "Още от деня ".

Преди да влезе в управлението на Българска национална телевизия, Кошлуков е бил водещ на коментарното предаване "Факторът Кошлуков " по TV7, напомня През 2013 година влиза в съвета на шефовете на "Краун медия " - компанията - притежател на TV7 (тогава благосъстоятелност на Цветан Василев). За малко през 2014 година става и изпълнителен шеф на TV7 и News7. По това време каналът се финансира от банкрутиралата КТБ. След свалянето на "Факторът Кошлуков " от TV7 предаването се трансферира в свързваната с Делян Пеевски Канал 3. Кошлуков управляваше и продуцентската компания "Ноу фрейм медия " АД, която беше благосъстоятелност на партньорката на предприемача и непосредствен другар на Бойко Борисов - Александър Сталийски, Виолета Сечкова.

Венелин Петков е някогашният началник на новините в Би Ти Ви. Работил е в Българска национална телевизия за малко, след завръщане от образование в Съединени американски щати и стаж в Си Ен Ен, а по-късно стартира в първата частна национална телевизия от основаването й. След промяна в управлението на малкия екран през 2020 година "Hoвини, актyaлни предaвaния и cпopт ".

Красимир Ангелов е някогашен шеф на БНР Радио Кърджали, който през 2013 година също се кандидатира за началник на Българска национална телевизия.

Светлана Божилова е доцент доктор по телевизионна публицистика в Софийския университет "Св. Кл. Охридски ". Директор е на Националната университетска телевизия "Алма матер " и началник на Европейската студентска телевизионна мрежа по стратегия "Младежта в деяние " на Дирекция "Култура и обучение ", Европейска комисия. Учредител на цивилен конгрес "Свободно слово " - член на авторския екип, основал плана на Закона за радиото и малкия екран през 1998 година

Следващият стадий от избора е членовете на Съвет за електронни медии да прегледат подробни кандидатори до 15 юни. След това се организират чувания на претендентите в края на юни. На 29 юни се организира вотът.

За определен се смята претендент, който е получил най-малко три от гласовете на петимата членове на медийния регулатор, който е в състав Соня Момчилова (председател), Галина Георгиева, Пролет Велкова, Симона Велева и Габриела Наплатанова.

Сред условията за претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия са съществуването на опит в електронни медии и минимум петгодишен трудов стаж в телевизия. Към заявката за присъединяване в процедурата претендентите могат да подават декларация за тригодишен опит на мениджърска позиция. Наличието на управнически опит обаче не е наложително изискване за избора на началник на публичната телевизия.

Мандатът на генералния шеф е три години, като той работи с директорски съвет, който има същия период на ръководство.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  80 години по-късно. Как картините на художничка, убита в Холокоста, стигнаха до правнучка ѝ  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР