Осем от водещите световни застрахователни компании в света създадоха алианс,

...
Коментари Харесай

Световни застрахователи правят климатичен съюз за постигане на нулеви емисии

Осем от водещите международни застрахователни компании в света сътвориха алианс, който да помогне за ускоряването на прехода към стопанска система на нулевите излъчвания. Компаниите, които включват трите водещи застрахователи в Европа - Allianz, AXA и Generali, обявиха, че Net-Zero Insurance Alliance ще работи за пренасочване към чисти нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 година, оповестява Reuters.

Решението идва на фона на възходящ напън върху застрахователите да обяснят по какъв начин възнамеряват да декарбонизират бизнеса си. Критиките по отношение на вложенията им в планове за изкопаеми горива са все по-чести. Всяка компания ще дефинира самостоятелно междинни цели на всеки пет години и ще рапортува напредъка си годишно с останалите членове на алианса съгласно изказване на Net-Zero Insurance Alliance.

" С новия осигурителен алианс покачваме още повече упоритостите си за климата ", сподели Томас Буберл, основен изпълнителен шеф на AXA, която ръководи алианса за чисти нулеви излъчвания.

Останалите членове, които включват също Aviva, Munich Re, SCOR и Zurich Insurance Group, ще дефинират критерии за най-замърсяващите действия, които поддържат и ще оферират решения за технологии с ниски и нулеви излъчвания. Ще включват още и критерии за излъчвания в своите системи за ръководство на риска.
Бум в зелените вложения
Алиансът, обрисуван за пръв път през април, беше показан от изпълнителния шеф на Generali Филип Дон на среща на върха на Г-20 за климата във Венеция в неделя. Много от водещите европейски застрахователи към този момент са приели климатични политики.

Миналия месец Generali даде обещание да реализира въглероден неутралитет в директните си вложения до 2050 година Компанията ще направи зелени вложения в размер на 9.5 милиарда евро в интервала 2021-2025 година като част от тактиката си за запазване на климата. Според новата тактика италианският осигурител има цел да отстрани всички компании, опериращи в бранша на топлинните въглища до 2030 година в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и до 2040 година в останалия свят, заяви Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР