Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие

...
Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие
Коментари Харесай

Осем от Фирмата си признали, че са подготвяли бой и убийства на прокурори

Осем от общо 18-те упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати, силови дейности и мерки за покушения над прокурори, се признаха за отговорни и желаеха съглашения с обвиняването, приемайки ефикасни санкции. 

Така, четири години „ Лишаване от независимост “ получи единият от организаторите и ръководителите на групата - Петко Стоянов. Останалите, признали участието си в незаконната конструкция (наричана от самите участници „ Фирмата “) получиха надлежно: 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама – по 3 години, а останалите - 2 година и 10 месеца, 2 година и 6 месеца, 2 години, 1 година и 6 месеца.

Наложените санкции са дефинитивни и към този момент са приведени в осъществяване.

Петко Стоянов остава обвиняем по делото в Специализирания углавен съд по 1 обвинние - отхвърля да признае присъединяване си в мерки за убийство на двама прокурори от Специализираната прокуратура и чиновник на
Министерство на вътрешните работи, за което е упрекнат дружно с другия началник на групата Иван Йосифов и неговата „ дясната ръка “ Стефан Гевгелийски. 

Освен против Стоянов, делото в Специализирания углавен съд ще продължи против останалите 10 лица, упрекнати за присъединяване в незаконното съдружие и за различни вторични закононарушения.

Групата на Стоянов и Йосифов бе обезвредена на 27 юни 2018 година Събраните доказателства демонстрираха, че тя е работила от началото на същата година, като задачата й е била произвеждане, преправка, придобиване, държане и
разпространяване на наркотични субстанции и прекурсори. Предлагала е цялата гама от опиати - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама. Не след дълго се формирала и крайната й цел - да завладее наркопазара в София и да реализира огромни облаги.

За задачата били привлечени хора, които като да доставят наркотични субстанции на едро, да работят като „ дилъри “ на групата, да транспортират „ стоката “ до крайни клиенти, да правят силови и наказателни дейности над
съперници и нелоялни сътрудници, както и други лица, които са спънка за активността - в това число чиновници на Министерство на вътрешните работи и магистрати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР