Осем от най-големите застрахователни и презастрахователни компании в света обявиха,

...
Осем от най-големите застрахователни и презастрахователни компании в света обявиха,
Коментари Харесай

Световни застрахователи се обединяват в съюз за въглеродна неутралност

Осем от най-големите застрахователни и презастрахователни компании в света оповестиха, че са основали съюз за ускорение на прехода на международната стопанска система към въглеродна индиферентност, съобщи Ройтерс.

Компаниите, измежду които са и трите водещи застрахователи - Allianz, AXA и Generali - обявиха, че съюзът им Net-Zero Insurance  (NZIA) ще работи за пренасочване на застрахователните портфейли на неговите членове към нулеви парникови излъчвания до 2050 година.

Решението за обединнието идва на фона на все по-големия напън върху застрахователите да заявят ясни проекти за декарбонизиране на дейностите им в подтекста на апелите да спрат застраховането и вложенията в планове за изкопаеми горива.

Членовете на новия съюз, измежду които са още Aviva, Munich Re, Scor, Swiis Re и Zurich Inusrance Group, ще дефинират критериите за обезпечаване на дейностите с най-големи въглеродни излъчвания в портфейлите си и ще предложат решения в региона на технологии с ниски излъчвания и нулеви излъчвания. Всяка от тях ще дефинира настрана междинните си цели на всеки пет години и ще  регистрира годишно осъществяването им в съдействие с антиконкурентните управляващи, прецизираха в официално съобщение членовете на съюза.

Освен това членовете на NZIA ще включат и критерии за риск и декабонизация в областта на ръководството на рисковете. Много от водещите европейски застрахователи към този момент са приели щадящи политики в региона на климата. Миналия месец да вземем за пример Дженерали се ангажира да реализира въглеродна индиферентност в портфейла си за директни вложения до 2050 година, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР