Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в

...
Осем нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани в
Коментари Харесай

Огнището на COVID-19 в Сърница се разраства

Осем нови случая на инфектирани с ковид са регистрирани в Сърница, което трансформира пазарджишкото градче в огнище на болестта. От РЗИ-Пазарджик оповестиха, че три от инфектираните са деца на 2, 4 и 8 години, съобщи Българска национална телевизия. Общият брой на позитивните проби за COVID-19 в града доближи 13, откакто преди дни умря една от заболелите.

Новите случаи са на три дами, двама мъже и три деца. На-малкият е на 2 години, най-възрастният - на 64 години. Те са контактни на 78-годишна жена, която е била призната преди седмица в тежко положение в болничното заведение във Велинград. Жената е умряла. Състоянието на новозаразените е приемливо. Те са под 28-дневна домашна карантина. Днес се чака информация за други 24 проби, които са взети.

Затворена е общината в Сърница, затворен е пенсионерският клуб, затворен е молитвеният дом, както и клон на банка, където се е оказало, че има още една инфектирана жена от Дебращица, с непрекъснат адрес в Кърджали и се лекува в болница в Пловдив.

Днес в 10:00 ч. в Пазарджик се чака да дойде държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който ще участва на съвещанието на Областния спешен щаб. Очаква се да пристигна и кметът на Сърница Неби Бозов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР