Осем български състезатели ще изиграят своите мачове в днешния четвърти

...
Осем български състезатели ще изиграят своите мачове в днешния четвърти
Коментари Харесай

Осем българи излизат на ринга на Странджата

Осем български състезатели ще изиграят своите мачове в днешния четвърти ден от програмата на 69-ия интернационален шампионат по бокс "Странджата " в столичната зала "София ".

В следобедната сесия, която стартира от 15 часа, ще се играят дуелите от женската конкуренция. Първа на кръга ще се качи европейската шампионка в категория до 48 кг от София 2016 Севда Асенова.

При дебюта си в тазгодишното издание на шампионата тя ще се изправи против Роберта Бонати от Италия в повтаряне на финала на шампионата на Европейски Съюз през предходната година, приключил с победа за българката.

В категория до 51 кг Габриела Димитрова ще срещне Лиз Сандебиер от Швеция, която в първия кръг в профил Венелина Поптолева.

Около 15:45 часа ще стартира мачът на европейската и международна шампионка Станимира Петрова, която ще започва отбраната на трофея си от "Странджа " против американката Нефатериа Милър в категория до 57 кг.

И двете не играха в първия кръг за разлика от Деница Елисеева и румънката Ленута Перижок, които към този момент записаха по един триумф и ще дефинират втората полуфиналистка в тази част на схемата.

Във вечерната сесия при мъжете, която стартира в 18 часа, ще имаме четирима участници. Своите първи мачове в конкуренцията ще изиграят Боян Асенов (56 кг) и Радослав Панталеев (91).

Най-малкият от братята Асенови ще направи своя дебют при мъжете против представителя на Мавриций Луис Майки, а Панталеев ще има за противник китаеца Жибао Ван.

Другите двама наши визиите в кат. до 91 кг – Кристиян Димитров и Иван Мечков, ще боксират против представители на Бразилия и Иран в последните два мача от вечерната сесия към 20 часа.

Всички днешни срещи са от 1/4-финалите на шампионата и спечелилите ще си подсигуряват най-малкото бронзови медали. Билетите за целия ден са по 5 лева и могат да се закупят на входа на зала "София ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР