-Осем кратният рали шампион Димитър Илиев и Академията по Безопасно Управление на

...
-Осем кратният рали шампион Димитър
Илиев и Академията по Безопасно
Управление на
Коментари Харесай

Акция „Предпазен Колан“ на Safety Driving Academy и Централна Автогара АД

-Осем кратният рали първенец Димитър Илиев и Академията по Безопасно Управление на Автомобил „ Safety Driving Academy “ съвместно със Централна Автогара АД организира
„ Акция за използаването на предпазни колани в транспортните средства “
-С два специфични симулатора Safety Driving Academy ще направи проява, с която да убеди пътниците в изгодите от потреблението на предпазни колани.

Утре, 20.04.2018 година, от 8:30 до 15:30 академията за безопасно шофиране на Димитър Илиев ще направи специфична проява на Централна Автогара – София, с цел да убеди пътниците от автобусния превоз в ползите от слагането на предпазен колан.

Акцията на Safety Driving Academy е инициирана вследствие на зачестилите ПТП-та с автобуси и микробуси, в които пътуващите масово подценяват нуждата от използването на колани. Благодарение на уникалните за България симулатори, с които Академията разполага, участниците в демонстрацията ще имат опция да изпитат какво е чувството при преобръщане на автомобил и при челен удар със 7 км/ч – само че единствено при изискване, че поставят предпазен колан. Самият Илиев разяснява: „ Идеята ни е да накараме хората да стартират да слагат коланите по лично разбиране, а не защото някой ще ги санкции. “

При ПТП, вероятността за фатални последици е в пъти по-голяма за пътниците, неизползващи предпазни колани. Шофьорите и пасажерите на възраст между 17 и 34 година употребяват най-малко предпазни колани, само че са възрастовата група с най-вече произшествия. Има доказателства, че хората е доста по-малко вероятно да употребяват защитни колани за къси и/или добре познати пътувания, което води до доста огромни опасности при катастрофи. В България по-малко от 15% от пътниците носят защитен колан на задните седалки.

За Safety Driving Academy
Safety Driving Academy e първата по рода си академия за безвредно шофиране у нас. Академията е основана през 2008 година от осемкратния рали шампион на България и учител по автомобилизъм в Национална спортна академия „ Васил Левски ” Димитър Илиев.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР