Осем души са загинали, а най-малко 33 са ранени при

...
Осем души са загинали, а най-малко 33 са ранени при
Коментари Харесай

8 загинали в атентат в Кабул

Осем души са починали, а минимум 33 са ранени при гърмеж на бомба покрай входа на Кабулския университет, заяви Ройтерс, базирайки се на управляващите.

Говорител на министерството на опазването на здравето сподели, че измежду откараните в болница потърпевши има студенти. Според представител на вътрешното министерство избухнала е магнитна бомба, постоянно употребена в афганистанската столица от нарушители и бунтовници. Обикновено тя се слага под колата на целта, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес. Експлозията е проехтяла, когато студенти чакали до вратите на кампуса, с цел да се явят на изпит. Очевидец сподели, че след гърмежа една кола е избухнала в пламъци.

Говорителят на кабулската полиция заяви, че полицията е обезвредила втора бомба, сложена покрай мястото на първия гърмеж. Никой още не е поел отговорност за атентата, само че часове преди него талибански бойци взривиха две коли бомби пред полицейски сектори в южния град Кандахар и убиха 12 души. Ранените бяха над 80.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР