„Осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото

...
„Осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото
Коментари Харесай

Как БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата „Света Неделя“ и излезе от залата

„ Осъждаме закононарушенията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото Народно заседание да създадат същото “, съобщи заместник-председател на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и водач на Съюз на демократичните сили Румен Христов в декларация от името на групата в петък.

„ Чух, че е говорено за бойкот и тъй като се връщам от панихида в „ Св. Неделя “ ще прочета декларация от името на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили “, сподели още Христов.

Тя беше във връзка 96-ата годишнина от атентата в църквата „ Св. Неделя “ и беше прочетена от водача на Съюз на демократичните сили макар виковете от банките на Българска социалистическа партия, а депутатите ѝ напуснаха демонстративно залата.

„ Днес се навършват 96 години от атентата в църквата „ Света Неделя “, най-кървавият в България и Европа, в продължение на десетилетия, дело на военната организация на Българската комунистическа партия. На Велики четвъртък през 1925г. изгубват живота си над 200 българи, сред които дами и деца, а повече от 500 са ранени. Тази жестока рана в българската история в никакъв случай няма да зарасне! Атентатът е осъществен по време на опелото на военачалник Константин Георгиев, погубен на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Основната цел на атентата е да бъде премахнат военният и политическият хайлайф на страната и цар Борис III. Днес, на тази черна дата, ние от обединението ГЕРБ-СДС за следващ път осъждаме закононарушенията на комунизма и призоваваме всички парламентарни групи в 45 Народно заседание да създадат това. Ние към този момент внесохме предложение в Столична община да бъде построен мемориал на жертвите на атентата в пространството пред църквата „ Света Неделя “. Поколенията би трябвало да знаят и да помнят “, приключи Христов, представен от faktor.bg.

Българска социалистическа партия отхвърля да признае атентата в „ Света Неделя “ за терористичен акт, даже беше издадена книга с създател Велислава Дърева, съгласно която, не членове на Българска комунистическа партия са направили закононарушението, а става дума за провокация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР