"Осъждаме хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ "Георги Странски", Плевен",

...
"Осъждаме хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ "Георги Странски", Плевен",
Коментари Харесай

Лекарският съюз осъжда хулиганските действия на прокурор в болницата в Плевен

"Осъждаме хулиганските дейности на магистрат в УМБАЛ "Георги Странски ", Плевен ", обявиха от Българския лекарски съюз в позиция, изпратена до медиите.

Съсловната организация поддържа бързите дейности на прокуратурата, която неотложно притегли към наказателна отговорност прокурор от Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, че на 4 юли магистратът се е държал нападателно със чиновници на охранителната компания в Плевенската университетска болница. Той е отказал да извърши разпорежданията на защитата, заплашил чиновниците и блъснал един от тях в лицето със служебната си карта.

Охраната се пробвала да предотврати абсурда, само че без значение от отправените предизвестия за съблюдаване на реда, прокурорът изтръгнал персонален мобилен телефон от ръцете на различен чиновник на охранителната компания. Счупил телефона, след което отправил реплики към защитата: „ Знаете ли кой съм аз, бе? Ще видите какво ще ви се случи! Аз съм прокурор! “

Магистратът от Върховната касационна прокуратура бе арестуван за 24 часа. По-късно от държавното обвиняване оповестиха, че "спрямо Г. А. ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане за нарушаване на наредбите на Кодекса за етично държание на българските магистрати ".

"Подобно държание е освен неприемливо, само че и жестоко погазва публичния ред и показва очевидно пренебрежение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е предназначен да пази закона а не да го нарушава.

БЛС адмирира декларираната позиция за санкциониране и недопускане на сходни прояви, дава знак на цялото общество, че няма недосегаеми ", се споделя още в позицията на съсловната организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР