Осъдителните присъди на 109 убийци, 81 изнасилвачи и човек, признат

...
Осъдителните присъди на 109 убийци, 81 изнасилвачи и човек, признат
Коментари Харесай

Близо 200 убийци и изнасилвачи остават скрити за ЕС заради британска грешка

Осъдителните присъди на 109 убийци, 81 изнасилвачи и човек, приет за отговорен и за двете закононарушения в съдилищата на Обединеното кралство , не са предадени на страни им на генезис в Европейски Съюз , заради голяма компютърна щета и следващо прикриване , оповестява " Гардиън ".

Най-сериозните каузи са измежду общо 112 490 наказателни присъди, които не са изпратени до съответните столици на Европейски Съюз за осемгодишен интервал заради пагубна компютърна неточност, за която някои се притесняват, че живота на хора на риск.

Скандалът значително включва хора с двойно поданство , които рядко се депортират даже след продължителни присъди в пандиза, оставяйки държавите-членки на Европейски Съюз евентуално без информация дали наказаните за закононарушения в Обединеното кралство са влезнали в тяхната страна.

Разкритието е доста неловко в миг, когато английските полицейски сили постоянно разчитат на благосклонност за продължение на съдействието за продан на информация след загубата на достъп до бази данни на Европейски Съюз заради Брекзит.

" Гардиън " може да разкрие:

Неспазване на законодателството на Европейски Съюз и известяван на държавите-членки е намерено за първи път в Уайтхол преди най-малко шест години и по това време от Службата за съдимост е направен краткотраен проект за тяхното актуализиране. Не се работи на фона на опасения по отношение на " репутационното влияние " върху Англия.

Липсата на съобщение включва 191 лица, които са наказани или за съзнателно ликвидиране, тежко обезчестяване, съзнателно ликвидиране с обезчестяване на малолетно лице, непредумишлено ликвидиране, усложнени случаи на съзнателно ликвидиране. От тях 109 са наказани за ликвидиране, 81 са изнасилвачи и " един индивид е наказан и за двете закононарушения ".

Държавите-членки на Европейски Съюз са предизвестени за казуса едвам предходната есен, откакто медията разгласява уличаващи протоколи от среща в Службата за съдимост. " Може да сте наясно от медийното отразяване в Обединеното кралство по-рано тази година за редица вести, които не са изпратени до държавите-членки на Европейски Съюз, защото Европейската осведомителна система за съдимост е въведена през април 2012 година ", написа в писмо до държавите-членки от службата за съдимост. " Това явно е забележителен брой, който ще окаже въздействие върху вас. "

От общо 112 490 неоправдателни присъди в съдилищата на Обединеното кралство, които не са предадени на страните членки на Европейски Съюз, документите демонстрират, че до края на предишния месец със забавяне има съобщение за 81 706 каузи, в това число 19 565 за Полша, 17 996 за Ирландия и 12 466 за Румъния.

Проблемът се отнася основно до двойни жители на Европейски Съюз и лица, при които в записите липсва пръстов отпечатък. Но поредност от други проблеми в системата доведоха до крах за известяван. На Полша не е обявено за присъди на 15 нейни жители, защото те са неправилно подадени в националния компютър на полицията, защото са от островите Питкерн.
 Британската полиция изгуби над 150 000 пръстови отпечатъка, ДНК и данни за арести
Британската полиция изгуби над 150 000 пръстови отпечатъка, ДНК и данни за арести

" Фиаско " с разчистване - може да освободи нарушители, наранена е и визовата система

През 2015 година длъжностни лица означават, че системата е податлива на неточности , като няколко наказани нарушители са регистрирани като идващи от дребен атол в Тихия океан, прочут като остров Уейк, когато в реалност са живели в Уейкфийлд, Западен Йоркшир.

Проблемът е породен от полицейския народен компютър, база данни , употребена от правоприлагащите органи в Обединеното кралство, ръководена от Министерството на вътрешните работи , която генерира ежедневни файлове с най-новите актуализации на присъдите.

Ако непознат извършител бъде наказан, тогава Acro Crime Records Office, орган на Обединеното кралство, виновен за интернационалното шерване на полицейски данни, е законово длъжен според законодателството на Европейски Съюз да предизвестява полицията в страната, от която са наказаните нарушители.

Преди шест години чиновници схващат, че има сериозен проблем в системата и предизвестяват Министерството на вътрешните работи, разкриват документи, получени според Закона за независимост на информацията от " Гардиън ".

В записка, написана на 10 февруари 2015 година за стратегическата среща на Acro, се изяснява, че доста от тези ежедневни файлове с действия не се основават по предопределение. Когато не са регистрирани пръстови отпечатъци или когато нарушителят е с двойно поданство , досието не се генерира .

В допълнение, досиетата не са основани и когато е записано, че извършител идва от 49 дребни сегашни страни и още 92 исторически такива, като Родезия.

В отчета излиза наяве, че въпросът е издигнат на високо равнище в Министерството на вътрешните работи от най-висшите чиновници в Службата за съдимост в Обединеното кралство: " Ще бъдат нужни обилни средства и запаси за обработка на изчезналите записи и задължението към този момент стартира с сътрудници от HO, от ръководителя на Acro. "

Втори вътрешен отчет на Acro разкрива, че подробна " поръчка за смяна " за поправяне на софтуера DAF е изпратена до Министерството на вътрешните работи през януари 2017 година, само че е отсрочена .

Полицията продължава да повдига въпроса пред държавното управление , само че е прикрит от европейските правоприлагащи органи макар законовото обвързване към тях. В записка от среща на Acro през май 2019 година се оповестява: " Има раздразнителност от Министерството на вътрешните работи към изпращането на вести от 2012 година заради въздействието върху репутацията. "

Едва след разкриването на абсурда с изчезналите сигнали от " Гардиън " преди година министрите осведомят Народното събрание и се ангажират да го отстранят. По това време броят на пропуснатите записи се прави оценка на 75 000 .

Софи ин`т Велд, холандски евродепутат, член на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент, съобщи: " Ще пристигна ден, в който някой от тези хора ще извърши доста тежко закононарушение и тогава всички ще вдигнат ръце и ще кажат: по какъв начин по този начин не знаехме за това. "

Скандалът повдига въпроси дали Обединеното кралство ще съблюдава споразуменията за сигурност и шерване на данни, контрактувани в договорката за Брекзит .

" Притеснена съм и раздразнена. Какъв е смисълът от постигането на съглашение , в случай че даже преди мастилото да изсъхне, те не се оправят ", разяснява тя. " Обединеното кралство не изпълняваше отговорностите си, когато бе член на Европейски Съюз, а в този момент даже имаме по-малко средства да ги накараме. "

Лорд Кенеди от Саутуорк, министър на вътрешните работи в сянка изясни, че е " ужасяващ от разкритието с пагубни провали от Министерството на вътрешните работи, за да уведоми други европейски страни за хора, наказани за най-тежките закононарушения, в това число убийци и изнасилвачи. Щетите, нанесени на репутацията на английската полиция от този неуспех и прикриването от Министерството на вътрешните работи, не могат да бъдат пресилени. "

Говорител на държавното управление на Обединеното кралство разяснява, че " министерството на вътрешните работи работи с Acro, за да подсигурява, че нужните данни се споделят със засегнатите държави-членки . По-голямата част към този момент е издадена и ние работим по останалите файлове с данни, които изискват деликатна ръчна интервенция. Всички лица, свързани с данните, са изправени пред правораздаването във Англия и ще получат съответната присъда. "
 Човешка неточност изтри 400 000 записа на английската полиция
Човешка неточност изтри 400 000 записа на английската полиция

Опасност от освобождение на нарушители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР