Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор,

...
Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор,
Коментари Харесай

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор /снимки/

Осъдиха брачната половинка на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор, написа LADbible.
Съпругата на наркобарона Хоакин “Ел Чапо” Гузман, 32-годишната Ема Коронел Айспуро, бе приета за отговорна по 3 обвинявания за скрит план. Те включват незаконен трафик на опиати, пране на пари и финансови злоупотреби с наркокартела Синолоа през предишния юни.
Ема Коронер, която е омъжена за Ел Чапо още като тийнейджърка, бе задържана през февруари на интернационално летище в покрайнините на Вашингтон. Според прокурорите, тя е имала “минимално участие” в делата на брачна половинка си, с което се стимулира дребната присъда.
Преди това Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати изиска 4-годишна ефикасна присъда наред с 5-годишна пробация и санкция от 1.5 милиона $. При съвещанието на 26 ноември, съдът бе информиран, че сумата към този момент е платена.
Ел Чапо бе предводител на картела Синoлоа и получи доживотна присъда поради закононарушения, осъществявани в продължение на близо четвърт век. Дейността му се свързва с трафика на кокаин, хероин, метаамфетамини и марихуана в изключително огромни размери. Той бе упрекнат още в пране на пари и закононарушения, свързани с оръжия.
Наред със славата му на началник на наркоимперия, Ел Чапо е прочут и с бягствата си от пандиза.
През 2001г. той съумя да избяга в количка с пране и се укриваше сполучливо в продължение на цели 13 години. През 2014г. бе хванат още веднъж, само че съумя да избяга през юли 2015 година. Тогава той се избави от строго охранявания затвор “Алтиплано” през тунел подземен. Понастоящем е затворен в Колорадо при оптималната степен на сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР