Осъденият за геноцид и военни престъпления бивш политически лидер на

...
Осъденият за геноцид и военни престъпления бивш политически лидер на
Коментари Харесай

Радован Караджич моли Путин да го спаси от британския затвор

Осъденият за геноцид и военни закононарушения някогашен политически водач на босненските сърби Радован Караджич, който наскоро бе трансфериран от Хага в английски затвор, изпрати до съветския президент Владимир Путин писмо, в което го моли да го изведе оттова и да му " избави живота ", написа белградският вестник " Ало ", представен от Танюг и Българска телеграфна агенция.

В писмото, изпратено посредством юристите му, Караджич написа, че изискванията в английския затвор са недостойни за човек, няма съответна храна и терапия, както и че има най-вече ислямски терористи, които " единствено чакат да го докопат и персонално да го осъдят ".

Караджич се обърнал към съветския президент с " братко " и показал, че " пандизчиите са кръвожадни ", както и че е настанен в постройка, цялостна с канцерогенен азбест.

Разрешено му е единствено да се чуе с щерка си Соня, която удостовери, че се опасява за живота на татко си, написа " Ало ".

Адвокатът на Караджич Горан Петрониевич сподели, че изискванията, в които е подложен неговият клиент, са " ужасно неприятни " и съобщи, че Караджич не е в затвор, а е " заложник ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР