Оризът днес се възприема като храна, която в някои части

...
Оризът днес се възприема като храна, която в някои части
Коментари Харесай

Ориз в ъглите на дома - от какво предпазва?

Оризът през днешния ден се възприема като храна, която в някои елементи на света е съществена. Това обаче не постоянно е било по този начин. Най-древната приложимост на ориза е с магическа цел.

В Изтока тази просвета постоянно е символизирала просперитета в живота. Оттам идва и традицията да се хвърля ориз на сватбата около младоженците, с цел да се сбъдне пожеланието за благосъстояние и потребен фамилен живот.

Това виждане и традициите около него идват от антично поверие, че оризовите зърна могат да гълтам негативната сила и пречиствайки въздуха, да основат спокойна и удобна за всекидневния живот среда.

В Китай и Индия считат, че оризът може да защищава от морето и заплахите по пътя и към момента го носят като талисман в торбичка, за отбрана от стихиите и неприятните срещи.

Има и друго забавно вярване, съгласно което с оризовите зърна може да се отбрани сполучливо и дома от зловредни въздействия. Това става като се сложи ориз в ъглите на стаята.

Този обред за отбрана в първичния си вид през днешния ден има чисто практическа изгода. Тъй като оризът е хигроскопичен, той гълтам влагата от въздуха и по този начин защищава помещението от поява на плесен.

Практичният съвет на домакините е да се слагат купички или буркани с ориз в ъглите на местата, където се събира най-вече влага. С времето всеки ще усети върху себе си удобния резултат на това просто решение против плесента.

Ползите от ориза в ъглите на стаята са освен здравословни. Той може да служи и като натурален ароматизатор на въздуха. Трикът е елементарен за осъществяване и доста сполучлив. В стъклено бурканче, напълнено с ориз, се капват 20 капки от обичано етерично масло към ориза, разклаща се, с цел да попадне върху цялото наличие и след това се слага в ъгъла на стаята.

 Ориз в ъглите на дома

Бурканчето не трябва да се затваря с капачка. Може да се покрие с марля или тензух, да са украси с панделка и да стане част от интериорната декорация.

Така се получава красиво изглеждащ натурален ароматизатор вкъщи, без никакви химии в него. Нужно е обаче да се пази от деца и домашни любимци.

Когато уханието стартира да понижава, може да се капнат още веднъж няколко капки от етеричното масло.

Вижте още:

- Магическите сили на ориза;

- Магически ритуали с ориз;

- Мощен обред за пари с ориз.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР