Оригиналният щам на вируса не изглеждаше да причинява сериозни заболявания

...
Оригиналният щам на вируса не изглеждаше да причинява сериозни заболявания
Коментари Харесай

Британският вариант на коронавируса опасен и за домашните любимци

Оригиналният вариант на вируса не изглеждаше да предизвиква съществени болести при домашните любимци. Между средата на декември и февруари обаче, в сходство с появяването на британския вариант на ковид, прочут като B.1.1.7, ветеринарите са отчели ненадейно увеличение на случаите при котки и кучета на миокардит - съществено инфектиране на сърцето, предава Ройтерс. 

В публикация, оповестена в bioRxiv, експертите разказват 11 животни, които ненадейно са се разболели съществено. Две котки и едно куче са дали позитивен тест за B.1.1.7. Други две котки и едно куче по-късно са дали позитивни проби за антитела. За доста от притежателите на пострадалите питомци е доказано, че неотдавна са били с COVID-19, написа в публикацията, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Миокардитът при домашни любимци остава необичайност и във всички тези случаи наподобява, че инфекциите са предадени от хората на питомците, а не противоположното ", отбелязва съавторът на обявата доктор Лука Ферасин от Ветеринарния център Ралф в Марлоу, Бъкингамшър. 

" Нашите котки и кучета реализираха удивително клинично усъвършенстване след няколко дни на интензивно лекуване. Хората, загрижени за здравето на своите домашни любимци, би трябвало да се свържат с ветеринарния си доктор ", споделя експертът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР