Оригинали на екслибрис творби, създадени от художници от цял свят,

...
Оригинали на екслибрис творби, създадени от художници от цял свят,
Коментари Харесай

Световни образци на екслибрис гостуват в Националната библиотека


Оригинали на екслибрис произведения, основани от художници от целия свят, може да се видят в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Изложбата "Еклектика: Световни мостри на екслибрис" е подредена в централното предверие. Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе показва скъпата си сбирка пред столичната аудитория.

Експозицията демонстрира в компресиран тип актуалното развиване на характерната художествена миниатюра през новото хилядолетие. Всички изложени произведения са взели участие в Международния конкурс за екслибрис, чийто хазаин от 2005 година до момента е Русенската библиотека. В надпреварата, което всяка година е с друга тема, са взели участие художници от креативен школи в 51 страни от Европа, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка.

Изложените произведения са отдадени на знакови събития в България и по света като 100-годишнината от рождението на единствения български Нобелов лауреат за литература - русенеца с австрийско поданство Елиас Канети, както и участието на България в Европейския съюз, Международния фестивал "Мартенски музикални дни" и други /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР