Организирани детски лагери, включващи елементи на оцеляване в Родопите, са

...
Организирани детски лагери, включващи елементи на оцеляване в Родопите, са
Коментари Харесай

Организират детски лагери без мобилни телефони, селфи или Wi-Fi

Организирани детски лагери, включващи детайли на оцеляване в Родопите, са извънредно известни и търсени през това лято, осведоми Снежана Орлова, планински лидер и учител по туризъм .

Според изискванията в лагера, малчуганите прекарват дните в планината без мобилни телефони , лишавайки се от селфита и опциите за цифрово другарство. Комуникацията с родителите е разрешена с телефонни диалози единствено вечер . В лагера децата от " цифровото " потомство получават значими уроци по какъв начин да се ориентират и оцеляват в гората, опознават в реалност местата и приключенията , които са виждали на мониторите.
 
 / ThinkStock/Getty Images

Продължаващият към седмица лагер включва занимания вид " сървайвър ", съобразени с възрастта на децата - към 8-12 година Лагерниците се учат действително по какъв начин да се ориентират по дърветата и други знаци в природата , да си намерят вода и храна, къде да изберат място за палатка. В дните за оцеляване се плануват и нощувки в палатка под звездите.

Придвижване на групи в планината, р азпознаване на гъби, оказване на първа помощ, предотвратяване при гръмотевична стихия са част от уроците по време на летуването. Обикновено в лагера се събират деца от цялата страна, които не се познават и това в допълнение трансформира пребиваването в премеждие , добавя Снежана Орлова.-->
 
 / ThinkStock/Getty Images

Родителите поддържат изискването децата да се откъснат от мобилните устройства , към които учениците към този момент се пристрастяват. Телефоните се дават единствено за 30 минути след вечеря. Селфитата също са забравени , а фотосите за спомен се вършат единствено от планинските водачи. Вместо чат, лагерниците пишат дневници , с цел да се опитат да изразят възприятията и усещанията си без емотикони.
 
 / ThinkStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР