Организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на имигранти,

...
Организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на имигранти,
Коментари Харесай

Група каналджии бе разбита от МВР и прокуратурата

Организирана незаконна група, занимаваща се с незаконен трафик на имигранти, е била разрушена от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Това разгласи на брифинг представителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

В ОПГ-то са членували 7 души, като 6 от които са арестувани за 72 часа, а уредникът на групата пък към този момент е бил " на топло " по друго произвеждане, касаещо опиати. Пет от тях имат към този момент досиета за закононарушения като ръководство на МПС след приложимост на алкохол или опиати, както и обири, разпространяване на дрога. Други 15 лица пък се проверяват за подкрепяне на групата.

По 2500 евро на мигрант била цената на каналджиите , като 1500 евро от тази сума отивала при ръководителя на бандата, посочи на собствен ред Любомир Николов, заместник-директор на ГДБОП.

Прозиводството по отношение на ОПГ-то се води от месец април тази година, като по оперативни данни групата е работила оттогава до 8 декември, когато е обезвредена, само че е допустимо да се открият и предишни престъпления в границите на следствието.

Каква е била незаконната скица - мигрантите влизали в страната през зелената граница с Турция в област Бургас, като в следствие били транспортирани до адреси в Бургас, Пловдив или Пазарджик, където се създавала " организация за изхранването им ". След това те пътували към София, където още веднъж са настанявани в хотели и квартири, а по-късно били прехвърляни в Сърбия.

" Мигрантите, които са транспортирани, са от Мароко, Сирия и Афганистан. Всички от проведената незаконна група са с българско гражданство``, посочи прокурор Кръстев.

Няма данни групата да е била подпомагана от гранични служители на реда, показаха още проверяващите.
 Над 400 са задържаните до момента в акция
Над 400 са задържаните до момента в акция " Бяло ", броя пораства ежечасно

В качеството на обвинени са привлечени над 400 лица, формирани са 254 досъдебни производства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР