Организирана престъпна група, занимавала се с незаконно производство на цигари,

...
Организирана престъпна група, занимавала се с незаконно производство на цигари,
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за нелегални цигари в Испания, ръководена от българи

Организирана незаконна група, занимавала се с нелегално произвеждане на цигари, е разрушена при интернационална интервенция.

Действията са осъществени на територията на Испания от испанските полицейски и митнически служби, взаимно с ГДБОП. Задържани са 20 души и са конфискувани са над 1,5 тона нарязан тютюн и 264 000 кутии цигари, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната интервенция с название " Malpica-Órdago " е извършена на територията на Кралство Испания на 18 февруари. Успешната реализация е на чиновници на Националната полиция и Службата за митнически контрол на Испания, взаимно с Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " към Министерството на вътрешните работи на България.

В резултат е разрушена проведена незаконна група, открила в Испания. Разполагала е с незаконно съоръжение в провинциите Сарагоса, Гуадалахара и Мадрид, а индустриалната й мощ е с най-високия потенциал за произвеждане на цигари в Европа. В хода на дейностите са арестувани общо 20 души от друга народност. Ръководителят на групата и виновното лице за производството са български жители. Поддръжката на оборудването е осъществявана от колумбийски жители, а индустриалният цикъл е реализиран от украински жители.

При осъществените редица претърсвания както в индустриални постройки, по този начин и на домашни адреси са открити и конфискувани: 264 000 кутии цигари с надписи Marlboro; 1680 кг нарязан тютюн; 5740 кг стрипс тютюн; 206 рола хартия за цигари; 424 320 филтъра за цигари; 150 рола алуминиево фолио за вътрешността на цигарени кутии; 259 рола за вътрешността на кутиите; 171 рола полипропилен; 43 бидона лепило; 325 кашона с неустановен брой картонени елементи на марката Marlboro; машина за рязане на тютюн; тръба за изсушаване/овлажняване; машинка за стесняване на цигари; машина за сглобяване на филтри; машина за пакетиране на цигари марка Molins; машина за пакетиране на кутии; машина за пакетиране на стекове марка Marden Edwars; въздушен компресор; система за вакуумиране; генератор; система за обезпрашаване. Конфискувани са също два камиона и шест безмоторни лодки.
 Почти 2 милиона къса цигари са арестувани на
Почти 2 милиона къса цигари са арестувани на " Капитан Андреево " през първите два месеца на годината

Количеството е три пъти повече по отношение на същия интервал на миналата година

След изземането на цялата създадена стока, машините и суровината, нужна за ново произвеждане, е направена експертиза от движимости лица. Експертната оценка на материала за производството на цигари и на машините е следната: 264 000 създадени кутии цигари са оценени на 1 320 000 евро; 1680 нарязан тютюн за стесняване - на 218 000 евро; конфискуваните машини - на 1 500 000 евро. От конфискувания материал могат да се произведат 2 000 000 кутии цигари. Финансова вреда на държавната хазна, вследствие от неплатени данъци, е оценена на 1 232 916 евро.

По случая се води досъдебно произвеждане, следено от Следствен съд в Сарагоса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР