Организирана престъпна група, която се е занимавала с най-различни измами

...
Организирана престъпна група, която се е занимавала с най-различни измами
Коментари Харесай

Прокуратурата: Разбита е престъпна група за измами във Враца

Организирана незаконна група, която се е занимавала с най-различни измами в област Враца, е разрушена на 5 март при акция на ГДБОП под управлението на Специализираната прокуратура, заяви в неделя представителят на прокуратурата Сийка Милева. Престъпниците се занимавали с друг тип измами – по " настаняване " на възрастни хора в старешки домове, " споразумяване " на дипломи от университети, подправяне на документи и други.. Към момента на четиримата участници в незаконната група са арестувани в ареста.

В групата е взела участие настояща адвокатка от Враца, нейната щерка, която се е представяла за юрист, и двама мъже, които са осъждани за разнообразни типове измами, се споделя в известието.

" Единият участник от групата се преобразявал в разнообразни функции - на студент, шеф на старешки дом, учител в университет, помощник, прокурор ", е декларирала прокурор Сийка Милева, представена от пресцентъра на държавното обвиняване.

При претърсванията в жилищата на участниците в групата са открити голям брой печати на всевъзможни институции, нотариуси и университети; празни бланки за дипломи; голям брой оръжия и боеприпаси; наркотични субстанции, подготвени за разпространение; самоделно взривно устройство, съдържащо 400 г тротил, с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация посредством дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предопределена за произвеждане на монети от един български лев, осведомят от прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР