Организацията Спаси София скочи на кметицата Йорданка Фандъкова за пореден

...
Организацията Спаси София скочи на кметицата Йорданка Фандъкова за пореден
Коментари Харесай

"Спаси София" обвини Фандъкова за липсващи в хазната 900 000 лв. от кафене пред Народния

Организацията " Спаси София " скочи на кметицата Йорданка Фандъкова за следващ проблем. Лидираната от младия общински консултант конструкция пита къде са 900 000 лв. от нелегално кафе пред Народния спектакъл " Иван Вазов ".

ЕТО Я ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА " СПАСИ СОФИЯ ":

Премахването на противозаконното кафе пред Народния е добра вест, която демонстрира какъв брой неработещи са контролните институции. На най-централна локация, 10 години, някой заема двойно по-голяма от позволената повърхност и работи целогодишно вместо сезонно. Дължимата сума, единствено за спомагателната заета повърхност е 900 000 лева Огромни средства, които никой не знае дали са платени или изискани. Изпратил съм питане до Фандъкова и очаквам отговор!

И тук идва въпросът за отговорността на натоварените с пълномощия институции:

 ⚠ НАГ и гл. проектант са осведомени от мен за този проблем преди две години. Заповед за унищожаване е издадена едвам през октомври т.г., а връчена през декември. Защо?

 ⚠ Столичен инспекторат, явно си е затварял очите толкоз години и не е направил инспекции, нито е наложил санкции, с които да накара притежателя да съблюдава разпоредбите! Тук включвам и районния инспекторат на Средец, който работи дружно с районния кмет.

 ⚠ Всеки регион има и цялостен отдел надзор на комерсиалната активност и строителството, който директно дава отговор за нарушаванията при преместваемите обекти. Проверките, в случай че въобще ги е имало, не са дали резултат, както не дават и за обектите на ул. Витоша, която е напълно окупирана от противозаконни тенти и тераси.

 ✅ На този безпорядък би трябвало да се постави край! Това е машинация в ущърб на публичния интерес, честния бизнес и естетическото възприятие на жителите. Но за разлика от изброените институции, Спаси София няма бюджет, механизми и пълномощия да се бори с казуса, с изключение на посредством сигнали, документи и гласност. Публичност, която изискуем на съгражданите си, и която ще използваме постоянно - и за свои и за непознати!

 💜 Затова общително поучавам кмета на регион Средец, господин Трайков, да не търси врагове в гражданска организация, а да поработи за възстановяване на процесите в районното му кметство и регион, които се ръководят от кметове на Демократична България от 2015 година Най-малкото тъй като и останалите две кафенета в Градската градина също са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР