Организацията Спаси София призова за преосмисляне на имената на метростанциите

...
Организацията Спаси София призова за преосмисляне на имената на метростанциите
Коментари Харесай

Спаси София възропта срещу имената на новите метростанции

Организацията " Спаси София " прикани за преосмисляне на имената на метростанциите по третата линия на метрото. Названията бяха оповестени през вчерашния ден, само че от сдружението считат, че част от тях опонират на логиката.

" След като прегледахме листата, нямаше по какъв начин да не останем прекомерно неприятно сюрпризирани от част от имената. Не разбираме логиката на кръщаване, не разбираме за какво комисията по просвета взема сходно решение, вместо комисията по превоз и не разбираме, за какво се позволяват решения, взети без да се обърне внимание на транспортната функционалност на метростанциите.

Специално внимание обръщаме на следните имена:

1. Метростанция Тракия - макар че метростанцията се намира на кръстовището на бул. Владимир Вазов и ул. Витиня, тя е кръстена Тракия. Логика напълно липсва, тъй като улица с това име съществува, само че тя е зад парк Заимов, а в случай че задачата е метростанцията да е кръстена на историко-географската област, то тогава нещата получават смешен тип, поради че в тази посока се излиза от София в посока Мизия.

2. Метростанция Театрална - въпреки името да е хубаво, нормално сходни имена носят метростанции до националния спектакъл на съответната страна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР