Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна

...
Организацията по изборния процес ще бъде за нас малко по-трудна
Коментари Харесай

Министър Терзийски: Изборите не са предизвикателство за МВР

Организацията по изборния развой ще бъде за нас малко по-трудна с оглед изискванията за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, другояче за нас няма да съставлява компликация организацията, логистиката, защитата на изборните бумаги, изборните места и машините. Това съобщи в ефира на министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

" Създаден е към този момент щаб. Ръководител е основният секретар на Министерство на вътрешните работи, приготвяме нужните документи за съгласуваност с основния прокурор и с прокуратурите по места. За нас няма да бъдат предизвикателство тези избори, а опазването на здравето на хората, участващи в изборните процеси и противоепидемичните ограничения ", безапелационен бе той.

Относно битовата престъпност в България той сподели, че последните няколко години дейностите на Министерство на вътрешните работи, които са в извънредно тясна съгласуваност с прокуратурата, водят до все по-добри резултати.  " Извели сме така наречен престъпен контингент, който се следи и от униформените чиновници, това са младши полицейските инспектори, които дават отговор за дадена територия или за избрани обитаеми места и оперативните служащи, които следят дейните криминалнодействащи лица ", сподели министърът на вътрешните работи.

Той акцентира, че през последната година се следи понижение в записаните закононарушения в битовата престъпност. Засега няма регистрирани телефонни измами, свързани с имунизациите. Над 3 хиляди досъдебни производства за неспазване на карантината са формирани от 13 март предходната годна до момента. Министърът на вътрешните работи обаче е категоричен, че няма да има още веднъж затваряне на градовете и създаване на КПП-та.

По данно на министър Терзийски, от 13 март предходната година близо 5000 служителя на реда са били инфектирани с ковид, сега на лекуване са към 300. Починали са 32-ма души. Приблизително 11 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи ще бъдат имунизирани, което е към 25%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР