Организацията на привържениците на Левски - Тръст Синя България излезе

...
Организацията на привържениците на Левски - Тръст Синя България излезе
Коментари Харесай

Тръст "Синя България": Няма да допуснем клубът и феновете да бъдат използвани за корпоративен лобизъм

Организацията на последователите на " Левски " - Тръст " Синя България " излезе с позиция след срещата с министър-председателя Бойко Борисов, като за следващ път почитателите обявиха, че няма да позволен клубът да бъде употребен за политически цели, както и за такива, които са свързани с персонален търговски интерес.

Срещата в Министерски съвет беше подбудена от опасенията на последователите за бъдещето на клуба поради измененията в Закона за хазарта. Те плануват лотарийните игри да се провеждат единствено от страната. Един от огромните спонсори на отбора е компания с такава активност, благосъстоятелност на предприемача Васил Божков. В две срещи с почитателите той съобщи, че няма да може да устоя " Левски ", в случай че законът бъде изменен.
Феновете на " Левски ": Този модел не е резистентен. Ще помислим за акциите (ВИДЕО) "Единствено на стадиона може да демонстрираме поддръжката си ", споделиха последователите на "сините "
Появиха се догатки, че почитателите може да стачкуват, в случай че се стигне до приемане на новите наредби.

От Тръст " Синя България " обявиха, че са срещу модела на ръководство с един огромен спонсор, именуван " бащицата ". Също по този начин желаеха да се съблюдава върховенството на закона в приемането и използването на наредбите.

Привържениците са безапелационни, че няма да одобряват и мнения, касаещи " грамотността или пък далновидността на левскарите за значимостта на днешните събития ".
Бойко Борисов към почитателите на " Левски ": Акциите би трябвало да са при вас (ВИДЕО) "Вие обвързахте тематиките за
хазарта и бъдещето на клуба ", съобщи министър-председателят
Ето и цялата позиция на Тръст " Синя България ", оповестена в уеб страницата на организацията:

" Уважаеми съидейници и левскари,

В навечерието на следващите турбулентни времена за нашия древен клуб, целокупната синя общественост прояви нужното самообладание и изпитание да изслуша двете страни на по този начин назрелия спор сред Васил Божков в ролята му на притежател на „ Нове Холдинг “, „ Националната
лотария “ и спонсор на ПФК „ Левски “ от една страна и представители на политическия хайлайф от друга. Този спор намира директен израз в препоръчаните промени в законовата уредба за хазарта, които съгласно Васил Божков ще му попречат да продължи да обезпечава финансирането на клуба.

Тръст „ Синя България “, в ролята си на миноритарен акционер на ПФК „ Левски “ и директен участник в събитията с гореупоменатите участници, показва кардиналната си позиция по следните точки:

–Приветстваме професионалното ръководство на „ Левски “ в миналите 11 месеца и всички ръководители, виновни за това. Изказваме поддръжката си за положения труд и постигнатото преструктуриране на административните и спортно-технически действия, както и бленувания за всички левскари фокус върху ДЮШ. Въпреки откритото до този миг отвращение за даване на директни доказателства за финансовото положение на „ Левски “, всичко очевидно досега приказва за вярната посока, по която нашия клуб е поел в управническата си активност. Изразяваме своята убеденост, че, както към този момент бе контрактувано с оперативното управление на клуба, ще ни бъде разрешено в най-кратки периоди да подсигуряваме пред левскарската общественост верността на изнесените в медийното пространство числа.

–Противопоставяме се остро и изрично на всевъзможни опити „ Левски “ да бъде употребен като инструмент за политико-икономически въздействия или разменна монета в нечии подмолни покупко-продажби. Няма да допуснем клубът и неговите последователи да бъдат употребявани за корпоративен лобизъм или за отбрана на персонални търговски ползи.

–Продължаваме да се борим „ Левски “ да бъде придобиван и управителен по либерален и транспарантен метод с явен генезис на капиталите и с забележими и разпознаваеми притежатели, отворени за разговор към най-ценния си актив – личните си последователи. Следваме правилата и ценностните устои заложени от самото основаване на Тръст „ Синя България “, а точно освобождението от модела „ бащица “ и всички зависимости, произлизащи от него, които не разрешават дълготрайното и стабилно развиване освен на нашия обичан клуб, само че и на всички спортни клубове у нас.

–Уповаваме се само и единствено на върховенството на закона, тъй като без него народна власт просто няма. Това важи както за прокарването на съмнителни законопроекти с неуточнен, само че антиконституционен статут, целящи национализация на частни бизнеси в прорез с всички практиките на Европейския Съюз, по този начин и за персони или компании със подозрения за ощетяване на данъкоплатците с милиони левове. Във всеки един от случаите има единствено един излаз: спазването на всяка писмен знак от закона.

–Свидетели сме на унизително и грозно държание на политическия ни хайлайф по отношение на представители на нашата синя общественост, доста наподобяващи днешното отношение на страната по отношение на „ Левски “. Принудени сме в народен ефир да преглъщаме обидни и саркастични подмятания, засягащи грамотността или пък далновидността на левскарите за значимостта на днешните събития. Няма да замълчим и обърнем глава на сходно омерзително държание от страна на властимащите.

И не на последно място, призоваваме цялата синя общественост за обединяване в името на „ Левски “! Единни в делата, с Левски в сърцата.

С почитание

УС на Тръст „ Синя България “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР