Организацията на обединените нации ще отправи апел за събирането на

...
Организацията на обединените нации ще отправи апел за събирането на
Коментари Харесай

ООН с призив да се съберат 187 млн. долара в помощ на Хаити

Организацията на обединените народи ще насочи зов за събирането на близо 200 милиона $ в помощ на Хаити след опустошителното земетресение преди две седмици, написа news.bg.

Припомняме, че вследствие на труса, който бе с магнитуд 7.2 по скалата на Рихтер, повече от 2200 души починаха, други над 12 200 души бяха ранени, а над 130 000 къщи бяха разрушени.

Според информация на Службата за гражданска отбрана в Хаити от естественото злополучие са били наранени близо 800 000 души, като към 650 000 от тях се нуждаят от незабавна помощ.

Освен от земетресението Хаити пострада и от урагана Грейс, който донесе значителни дъждове, аргументи наводнения и блокира редица пътища.

" Необходими са спомагателни човешки и финансови запаси, с цел да се реагира на рецесията ", разгласи Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, откакто координаторът на Организация на обединените нации за незабавна помощ Рамеш Раджасингхам посети най-засегнатите от земетресението район.

Въпреки че това земетресение не е толкоз ужасяващо, колкото естественото злополучие през 2010 година, когато починаха над 300 000 души, а 1.5 милиона бяха ранени, сегашният удар е с не по-малко опустошителни последствия.

" Имаме потребност от филантропична помощ, с цел да стартираме възобновяване си " - разгласи министър председателят на Хаити Ариел Хенри.

" Хаити и нейният народ се нуждаят повече от всеки път от солидарността на света " - сигнализира Бруно Лемаркис, координатор на Организация на обединените нации в Хаити.

Освен бедствията удариха Хаити в миг, в който страната е разкъсвана от междуособици. На 7 юли незнайни лица убиха президента на страната Жовенел Моиз. От тогава насилието в страната непрекъснато ескалира. Най-малко 19 000 души са се изселили в други региони, регистрират от Организация на обединените нации.

Дни след земетресението редица нпо-та насочиха напъните си към обезпечаване на храна и питейна вода за потърпевшите. Една от тези неправителствени организации бе CORE, която е учредена от артиста Шон Пен.

Международната организация по миграция също насочи апел за събиране на 15 милиона $ за справяне с последствията от земетресението. МОМ пусна в приложимост и платформа за самостоятелни дарения. Чрез нея хората, които желаят, могат да преведат сред 1 до 100 $, на най-нуждаещите се от помощ в Хаити.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР