Организацията на обединените нации се присъедини към критиките и осъждането

...
Организацията на обединените нации се присъедини към критиките и осъждането
Коментари Харесай

Международният натиск заради военния преврат в Мали се засилва

Организацията на обединените народи се причисли към рецензиите и осъждането на, поради който президентът Ибрахим Бубакар Кейта беше заставен да подаде оставка.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани за неотложно освобождение на всички държавни чиновници и възобновяване на конституционния ред, съобщи БГНЕС.
 Международен напън против водачите на преврата в Мали Международен напън против водачите на преврата в Мали
Лидерите на преврата в Мали се сблъскаха с вълна от интернационален напън ден откакто смъкнаха президента на фона на месеци на всеобщи прочие..
Военните обявиха, че работят, с цел да предотвратят изпадането на страната в по-нататъшен безпорядък. По-рано те дадоха обещание да образуват гражданско държавно управление и да проведат нови избори.
Мали - голяма страна, разпростряла се в пустинята Сахара, е измежду най-бедните в света и е претърпяла няколко военни преврата. В момента се бори за преодоляване на вълната от джихадистки офанзиви и попречване на етническо принуждение.
Кейта завоюва втори мандат на изборите през 2018 година, само че от юни се изправя пред многохилядни улични митинги поради корупцията и неприятното ръководство на стопанската система. Сред военните в страната има и неодобрение от заплащането им и задълбочаващият се спор с джихадистите.
Африканският съюз по-рано приключи участието на Мали, като съобщи, че военните преврати са " нещо от предишното, което не можем да приемем ".
 Военният прелом в Мали към този момент бележи триумф Военният прелом в Мали към този момент бележи триумф
Президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта подаде оставка и разгласи разпускането на Народното събрание няколко часа откакто беше арестуван от бу...
Междувременно, френският президент Еманюел Макрон съобщи, че " битката против терористичните групи и отбраната на демокрацията и върховенството на закона са неразделни ", визирайки обстановката в Мали. Франция от дълго време има военни в страната
" Да се оттеглим значи да предизвикваме неустойчивост и да отслабим нашата битка. Това не е задоволително ", написа френският президент в Twitter, призовавайки властта да бъде " върната на цивилните ", защото " съществени стадии (които би трябвало да бъдат) сложени за връщане към конституционното право " е малийският президент и неговият министър председател да бъдат освободени ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР