Организацията на европейския бизнес BusinessEurope и Търговската камара на САЩ

...
Организацията на европейския бизнес BusinessEurope и Търговската камара на САЩ
Коментари Харесай

Бизнесът настова ЕС и САЩ да заработят заедно

Организацията на европейския бизнес BusinessEurope и Търговската камара на Съединени американски щати дружно приканиха Европейски Съюз и Съединени американски щати да удвоят напъните си за възобновяване на трансатлантическите връзки, да предизвикват ново стратегическо партньорство и да се оправят с най-значимите продължаващи търговски разногласия.

„ Тъй като нова администрация на Съединени американски щати встъпва в служба под управлението на президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, моментът е подобаващ за обезпечаване на общ трансатлантически метод за решение на тези огромни провокации “, пишат и двете бизнес асоциации в взаимно изказване.

Те с неспокойствие чакат тясно съдействие с политиците от Европейски Съюз и Съединени американски щати през идващите години.

BusinessEurope и Търговската камара на Съединени американски щати приканват администрацията на Байдън да предприеме бързи ограничения за унищожаване на цените по член 232 върху вноса на стомана и алуминий от Европа, а Европейски Съюз да отстрани своите контрамерки. Също по този начин за намиране на взаимно задоволително споразумяване на разногласията в СТО, свързани със бранша на огромните цивилен въздухоплавателни средства, в това число преустановяване на ответните цени.

Бизнесът упорства Съединени американски щати и Европейски Съюз незабавно да завършват ревизирано съглашение за трансфер на данни и още веднъж да се ангажират с намирането на многостранно решение на провокациите, подбудени от дигитализацията на международната стопанска система в данъчните договаряния под егидата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Също и за поддръжка за основаването на неповторим ЕС-САЩ. разговор за поощряване на съдействието в отговор на пандемията, разглеждане на проблемите с достъпа до пазара, поощряване на обективни решения на интернационалните данъчни провокации, създаване на общ метод за отбрана на сериозни технологии, активиране на нововъведенията и прогрес в общите ни цели за резистентност - да назовем единствено няколко значими образеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР