Организацията на евреите в България Шалом и Световната еврейска общност

...
Организацията на евреите в България Шалом и Световната еврейска общност
Коментари Харесай

Организацията на евреите в България с подписка против Луковмарш

Организацията на евреите в България " Шалом " и Световната еврейска общественост стартираха подписка срещу провеждането на " Луковмарш " в София през февруари идната година, съобщи Нова.

До момента в онлайн подписката са се подписали над 4000 души. Организаторите считат да връчат подписката на премиера Бойко Борисов.

От " Шалом " приканват държавните институции и общински управляващи в София да положат нужните ефикасни старания за възпрепятстване на проектите за осъществяване на " Луковмарш ".

" През първата половина на 2018 година България ще поеме Председателството на Съвета на Европейския съюз. Престижното водещо място на страната ни в блока през този интервал ще значи тя да поеме ролята на водач, който отстоява споделените полезности на Европейския съюз, измежду които са приемливост и заклеймяване на екстремизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация.

Ще бъде голяма политическа неточност за страната ни, явяваща се столица на Европейския съюз да позволи провеждането на нощно шествие с присъединяване на хиляди черноризци със запалени факли, поддръжници на персона и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история на 20-ти век – времена, които в реалност сътвориха потребността от Обединена Европа като поръчител злополуката да не се повтори ", разясняват от " Шалом ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР