Организацията на движението в района на село Микре е объркваща,

...
Организацията на движението в района на село Микре е объркваща,
Коментари Харесай

Организацията на движението край с. Микре е объркваща, повтарят и от Института за пътна безопасност

Организацията на придвижването в региона на село Микре е объркваща, камерата за надзор на придвижването не работи от години и има погрешно сложени знаци . Това се споделя в Доклад на Института за пътна сигурност, възложен на АПИ на 22 април 2021 година, откакто член на УС на АПИ взе участие в тежка злополука с двама починали.

Близо два месеца по-късно още веднъж сме очевидци на тежък случай с петима починали, пишат от ИПБ.

Според тях оценката на риска изрично потвърждава, че правата край с. Микре е с най-голяма възможност да загинеш в цялата ни републиканска пътна мрежа . Те са удивени от оглушителното безмълвие на държавните специалисти по ръководството на риска от произшествия.

Според статистиката, на 13 август 2017 година двама възрастни и едно дете в региона умират сред с. Микре и Сопот. На 16 септември 2017 година умира млада жена, а мъж е тежко ранен. На 18 ноември 2017 година един човек умира, а са 7 са ранени при преден конфликт. На 17 декември 2017 година при тежка злополука с рейс умират 9 души, а 19 са тежко ранени. На 23.01.2018 година при преден удар умират жена, а 8-годишното й дете е тежко ранено. На 26.09.2019 година двама души умират, а трети е тежко ранен на пътя Сопот-Абланица, до с. Микре. На 31.12.2020 година мъж умира, а двама и дете са съществено потърпевши в региона на с. Микре. За интервала 2017-2021 година там са починали минимум 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко потърпевши. На 20.04.2021 година стана следващата злополука, в която почина семейство.

Сред дефицитите на пътната сигурност там са - Стационарната камера в региона не работи от години. Поставените знаци не дават отговор на нормативните условия. Организацията на придвижването е спорна, маркировката не дава отговор на минималните нормативни условия за противоположна светлооотразителност.

Предприемането на акции от страна на Пътна полиция след случаите ни демонстрира отпадналост и липса на проект за ръководство на риска от произшествия. Според ИПБ са нужни и кадрови и градивни промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР