Организацията Молдовско–руски бизнес съюз, ръководена от бившия президент на Молдова

...
Организацията Молдовско–руски бизнес съюз, ръководена от бившия президент на Молдова
Коментари Харесай

Организация на бившия президент на Молдова е получила $ 300 000 от Русия

" Организацията " Молдовско–руски бизнес съюз ", ръководена от някогашния президент на Молдова Игор Додон, е получила 300 000 щатски $ от Русия ", съобщи киевското издание УНИАН.

" Разследване на основани в Кишинев медии сподели, че в интервала октомври 2020 – юни 2021 година по сметки на сдружението на политика, стоял отпред на Молдова от 2016 до 2020 година посредством шест транша са били преведени 300 000 $. След всеки паричен превод ръководителят и членове на бизнес съюза са засилвали антиевропейската изразителност и са призовавали Молдова да задълбочи връзките с Русия ", написа още медията от Украйна.

" Един от забърканите в изпращането на средствата е синът на някогашния общоприет прокурор на Руската федерация Юрий Чайка – Яков Чайка ", добави УНИАН.
" Додон сдаде поста си в края на 2020 година на проевропейски настроената Мая Санду. На ексдържавния глава през този май бяха повдигнати обвинявания в държавна измяна. Той е застрашен от ефикасна присъда отнемане от независимост с оптимален период 25 години ", добави медията от Киев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР