Организацията ФЕТО е използвала популярната онлайн игра Clash of Clans

...
Организацията ФЕТО е използвала популярната онлайн игра Clash of Clans
Коментари Харесай

Организацията на Фетуллах Гюлен ползвала Clash of Clans за комуникация

Организацията ФЕТО е употребила известната онлайн игра Clash of Clans за връзка със свои почитатели измежду кадетите на военни учебни заведения, оповестява турската частна телевизия НТВ.

Това е признал в показанията си пред управляващите арестуван предходната година кадет от приблизително военно учебно заведение в границите на следствие на прокуратурата в Кония.

Clash of Clans служела като в допълнение средство за връзка на гюленистите наред с мобилното приложение Байлок и уличните телефони.

Според показанията на кадета, арестуван по обвинявания, че членува в групировката ФЕТО, за връзката са били употребявани чат стаи на играта. Clash of Clans почнала да служи като средство за другарство сред гюленистите през 2014 година, след което уличните телефони са отпаднали от приложимост, признал още пред управляващите обвиненият.

Според Анкара организацията на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен е виновна за опита за прелом в Турция от юли 2016 година Движението на Гюлен се преглежда от турските управляващи като терористична организация - Фетхуллахистка терористична организация /ФЕТО/.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР