Организацията “Алианс за планетата, която е подкрепена от световноизвестния актьор

...
Организацията “Алианс за планетата, която е подкрепена от световноизвестния актьор
Коментари Харесай

Леонардо ди Каприо дарява 5 млн. долара за справяне с амазонските пожари

Организацията “Алианс за планетата ”, която е подкрепена от световноизвестния артист Леонардо ди Каприо, ще подари 5 млн. $ за справяне с пожарите в Амазония и спасяването на гората, съобщи “Варайъти ”, представен от БТВ.

В неделя беше основан така наречен “Фонд за амазонската джунгла ”. Целта му е да подкрепя локалното население в напъните им да защитят и опазят дъждовната гора.

Парите ще бъдат дарени на пет бразилски организации.

Според данните събрани от “Алианс за планетата ” все още се оповестява за над 72 хиляди пожара в джунглата на Амазония. Това е голямо нарастване спрямо миналогодишния брой от 40 хиляди пожара, като доста организации показват като причина обезлесяването на региона.

Пожарите провокираха всеобщо неодобрение в обществените мрежи, като доста звезди се оповестиха в отбрана на амазонската джунгла.

“Най-голямата дъждовна гора в света е значимо парче от решението на световните проблеми с климата. Без Амазония не можем да спрем стоплянето на Земята ”, написа Ди Каприо в “Инстаграм ”.

“Алианс за планетата ” беше учредена през юли от Леонардо ди Каприо. Целта на организацията е да се оправи с климатичните промени благодарение на самостоятелни организации и учени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР