Организаторите на следващите летни Олимпийски игри, които ще се проведат

...
Организаторите на следващите летни Олимпийски игри, които ще се проведат
Коментари Харесай

Олимпиадата в Париж ще струва доста крупна сума

Организаторите на идващите летни Олимпийски игри, които ще се проведат в Париж през 2024 година, пресметнаха, че би трябвало да изхарчат 7,1 милиард евро за построяването на нови и за благоустройството на остарели спортни уреди. За това заяви в понеделник телевизионният канал BFM Business.

През 2016 година управляващите показаха проект за провеждането на Олимпийските игри на стойност 6,5 милиарда евро, само че бюджетът се усили, а наблюдаващите не изключват с приближаването на спортното събитие цената да се вдигне още.

Съобразно настоящия проект за непосредственото образуване на Игрите ще са нужни 3,9 милиарда евро, огромната част от които ще бъдат покрити от частни компании, а 1,2 милиард ще отпусне Международният олимпийски комитет.

Строителството и ремонтирането на спортните уреди ще коства 3,2 милиарда евро, като тук най-големият вложител ще бъде страната, която ще отпусне 933 милиона. Това заяви шефът на Организационния комитет Мишел Алойзио. Той разкри, че Франция ще обърне огромно внимание на екологичните въпроси, като ще се опита да понижи въглеродния отпечатък с 55 % спрямо Олимпийските игри в Токио.

Според думите му 95 % от обектите, на които ще се организират надпреварите, към този момент съществуват. В това число са стадион "Стад дьо Франс ", тенис кортовете на "Ролан Гарос ", спортният комплекс "Берси " и велодрумът в Сен-Кентен-ан-Ивлин. В бюджета е заложено построяването на олимпийско село, като и център за водни спортове в региона на река Сена.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР