Организаторите на конкурса Евровизия от Европейския съюз за радио и

...
Организаторите на конкурса Евровизия от Европейския съюз за радио и
Коментари Харесай

Конкурсът Евровизия през 2021 година ще се проведе по един от три сценария

 Организаторите на състезанието Евровизия от Европейския съюз за радио и телевизия потвърдиха, че най-голямата музикална конкуренция в света ще се организира на 18-и, 20-и и 22-ти май 2021 година. Това ще се случи по един от три сюжета. 

Като съществена цел уредниците са си сложили по-голяма част от артистите на Евровизия 2021 да имат опция да изпълнят песните си на сцената в Ротердам. В това е безапелационен и изпълнителният продуцент на шоуто Ситсе Бакер, който оповестява, че държавното управление на Нидерландия и градът хазаин Ротердам ще подсигуряват правото на всички актьори да влязат в страната през май месец.

“Конкурсът за ария " Евровизия “ е подготвен да се завърне през май, макар международната пандемия, само че е невероятно да проведем събитието както нормално. “, съобщи изпълнителният супервайзър на Евровизия Мартин Остердал. Той добавя: " Нашият приоритет е сигурността и здравето на всички присъстващи – артистите, делегатите от всички участващи страни, публицистите и домакините на шоуто. “

Трите сюжета (Вариант B, C и D) за осъществяване на 65-тото издание на Евровизия ще дадат опция за сполучливото осъществяване на шоуто в Ротердам през месец май, когато погледите на близо 200 милиона фенове ще бъдат ориентирани към артистите от цяла Европа. Пред участващите страни е сложена задачата за снимане на " Live-On-Tape “ осъществявания, посредством които ще се подсигурява присъединяване на всички актьор в състезанието. Заснемането на този вид показване на песента онлайн ще се приближи оптимално до действителната конюнктура на състезанието, а артистите ще имат лимитирано време, в което да изпълнят песента си. Записът ще бъде възложен на уредниците на конкуренцията без никакви корекции, а честността ще бъде обезпечена посредством наблюдаване от тяхна страна при снимането им.

Отпадналият " Вариант А “ предвиждаше осъществяване на Евровизия по добре познатия ни до този миг метод - с многохилядна аудитория в залата и три огромни конкурсни вечери. Това обаче през 2021 година ще е невероятно.

Предвидените три сюжета са следните: 

Вариант B: Пътни рестрикции и обществена отдалеченост

Този вид включва прецизни правила и ограничавания за провеждането на състезанието. Капацитетът на залата и гостите в Ротердам ще бъде доста понижен. В този случай на сцената на състезанието в залата в Нидерландия ще се показват участниците от множеството страни, които имат опция да пътуват до страната хазаин. Останалите участници, които не могат да пътуват, ще запишат осъществяванията си онлайн от студия в личните си страни.

Вариант C: Пътни рестрикции и без участници в Ротердам

Този сюжет включва всички ограничавания от вид B - обществена отдалеченост и понижен потенциал на публиката в залата. В случай, че уредниците от Европейския съюз за радио и телевизия решат, че това е единствената алтернатива за осъществяване на състезанието през месец май - всички актьори ще бъдат показани със своите осъществяване онлайн от студия в личните си страни (live-on-tape). Подобно осъществяване на състезанието бе направено за последното издание на Детска Евровизия 2020, което се излъчи онлайн от Полша.

Вариант D: Пълни рестрикции и lockdown

В последния вид за осъществяване на състезанието е планувано той да бъде проведен в условия на цялостни пътни рестрикции и “lockdown " в Нидерландия. Всички актьори ще изпълнят песните си онлайн от личната си страна, а Ротердам ще служи като събирателна точка, където виртуално ще бъдат както артистите от участващите страни, по този начин и водещите на конкуренцията.

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 Виктория изрази оптимизъм:   “Радвам се, че състезанието ще се организира през 2021 година, даже и в тези условия. Организаторите са изправени пред огромни компликации, само че съм сигурна, че ще вземат най-хубавото решение. Ние продължаваме да работим интензивно и се надявам, че тази година ще създадем още по-добра ария, с която България да се показа почтено на състезанието. "   

Миналата седмица беше обявено, че музикалните почитатели от целия свят ще могат да се включат в процеса по желание на песента на Виктория за Евровизия 2021 в Ротердам. Една от песните от първия албум на певицата “a little dramatic " ще бъде определена от нея и екипа ѝ, с цел да показа България на Евровизия 2021. Почитателите на състезанието ще могат да споделят мнението си за евентуалните песни в особено основана платформа, която ще бъде дейна след представянето на песните от албума.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР