Организатори на лотарийни игри са включили в своите правила превратно

...
Организатори на лотарийни игри са включили в своите правила превратно
Коментари Харесай

Горанов: Комисията по хазарта работила с/у закона

„ Организатори на лотарийни игри са присъединили в своите правила превратно пояснение, като са решили, че игрите могат да се таксуват не с 15% върху оборота, а с такси и комисионни. В нито един миг законът не е допускал сходно пояснение “. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в границите на парламентарния надзор.

Горанов изясни пред депутатите за какво се е стигнало до друго пояснение на Закона за хазарта, нанесло вреда в бюджета на стойност стотици милиони лв. от страна на няколко хазартни оператори.

„ Комисията по
хазарта, още от 2014 година, е утвърждавала сходни правила за игри, в прорез със закона и е допускала сходно използване на закона от някои хазартни оператори. В края на 2019 година при мен пристигна сигнал от уредници на хазартни игри за сходно погрешно използване на закона. Веднага разпоредих инспекция на Държавната финансова ревизия, която откри разликата и некоректното използване на закона “, изясни Горанов.

Финансовият министър заключи, че въпросните такси, дружно с лихвите за веселба, възлизат на към 700 млн. лв.. Хазартните компании пък са свързани с обвинения предприемач Васил Божков, който продължава да се намира в Обединените арабски емирства.

„ Комисията по
хазарта издаде актове за обществени отговорности, които бяха доказани от Върховен административен съд във връзка с предварителното осъществяване и предадени на Национална агенция за приходите за авансово осъществяване. Върху имуществото на тези уредници са наложени запори предвид на обществените държавни вземания “, добави още Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР