Органите на реда изпълняват своите задължения и изпълняват заповеди, в

...
Органите на реда изпълняват своите задължения и изпълняват заповеди, в
Коментари Харесай

Емануил Йорданов прогнозира радикализация на протестите при всички положения

Органите на реда извършват своите отговорности и извършват заповеди, в тази ситуация заповедта идва от министър-председателя на България, тъй че няма по какъв начин да не я изпълнят. Това разяснява пред БНР Емануил Йорданов, правист и някогашен министър на вътрешните работи, за среднощната акция против блокади и палаткови лагери.

„ Ние не би трябвало да концентрираме вниманието си върху служителите на реда, защото те са тъкмо толкоз потърпевши от недъгавото ръководство на ГЕРБ, колкото и всички останали жители. Да не забравяме, че и те стачкуваха на няколко пъти, до момента в който ръководи ГЕРБ “, посочи Йорданов. Според него ръководещите просто не са си дали сметка, че блокадите ще се появят още веднъж .

„ Направиха си едно бутафорно мероприятие, с което да покажат какъв брой са единни и решими да завършат мандата си, след което направиха един съдружен съвет и министър председателят си изми ръцете с съдружните сътрудници като сподели, че той бил подготвен да се подаде оставката, само че те не му давали “, изясни Йорданов.

Бившият началник на Министерство на вътрешните работи уточни, че в тази ситуация обаче оставката значи единствено едно – опазване на достолепието, и съдружният сътрудник не би могъл да задължи който и да е да изгуби достолепието си.

Той предвижда радикализация на митингите при всички положения , тъй като „ ръководещите се гаврят с протестиращите “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР