Органите на Европейския съюз няма да забранят влизането на територията

...
Органите на Европейския съюз няма да забранят влизането на територията
Коментари Харесай

Европейският съюз не въвежда обща забрана за влизане на пътници от Великобритания

Органите на Европейския съюз няма да забранят влизането на територията на Общността на пасажери от Англия до 23 декември. Този въпрос е в компетенцията на националните органи, а не на Блока.

Повече от 40 страни не разрешиха полетите от Кралството. Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че се търсят решения за превъзмогване на транспортния безпорядък. А СЗО успокои, че новият вариант на вируса към момента не е отвън надзор.

След незабавната среща на Комитета за крисизни обстановки „ Кобра “ на британсокото държавно управление, министър председателят Борис Джонсън съобщи, че е имал имал потребен диалог с френския президент Еманюел Макрон за облекчение на транспортния безпорядък, откакто Франция затвори границата си за 48 часа поради новия вариант на ковид.

Над 40 страни не разрешиха пътуванията от Обединеното кралство, поради бързото разпространението на мутиралия вариант, който върлува в Лондон и Югоизточна Англия.

Борис Джонсън успокои британците, че превозването на по-голямата част от пресните храни и лекарства се прави по график. Премиерът осведоми, че повече от половин милион души във Англия към този момент са имунизирани.

Откритият във Англия нов ковид с по-висока скорост на предаване, към момента не е отвън надзор и може да бъде овладян посредством съществуващи ограничения, съобщи Световната здравна организация. Имали сме доста по-висок % на заразяване в разнообразни точки на света, от тази пандемия и сме го овладели, съобщи шефът на СЗО за изключителни обстановки Майкъл Райън. По рано английският здравен министър Мат Ханкок съобщи, че новият вид е „ отвън надзор “, а управляващите считат, че той е 70% по-преносим от главния вариант.

Страните от Европейския съюз се договориха да поддържат отворени вътрешните граници на Шенгенското пространство, откакто държави-членки като Германия, Франция, Италия или Белгия преустановиха връзките си с Англия с цел да лимитират разпространяването на новия вариант на ковид.

Техническите съветници от 27-те страни организираха незабавна среща на спешния механизъм. Предвид опита от началото на пандемията, държавите-членки подчертаха смисъла на запазването на границите в Шенгенското пространство отворени, рапортува Съветът на Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР