Орехът е  дърво, популярно със своите лечебни качества в целия

...
Орехът е  дърво, популярно със своите лечебни качества в целия
Коментари Харесай

Незаменимите ползи от ореховите листа за здравето

Орехът е  дърво, известно със своите лечебни качества в целия свят, което дължи славата си на обстоятелството, че разнообразни негови части  могат да бъдат употребявани за лекуване на разнообразни здравословни проблеми. Със сивкавата кора, дългите зелени листа вкусните ядки, това дърво може да израсте до 25 метра на височина.

Употребата му е била известна още в античен Рим, където жителите му вярвали, че плодът на растението, имащ формата на човешки мозък, е ефикасен в битката с заболяванията на главата. Други култури считали, че те наподобяват формата на мозъка на Бог Юпитер, който в гръцката просвета се припокрива със Зевс. Съставът му е потребен най-вече заради количеството танини, инозита, юглона, югладина, смолистите и пектинови минерали.

Плодовете, известни като ядки се употребяват необятно в готвенето, печенето или консервирането. Те са богати на незаменими мастни киселини, известния „ добър холестерол “, витамин С, който се бори със свободните радикали и мангана. Трябва да се заобикалят от хора с сензитивен към танин корем, защото тези съединения имат високо равнище на киселинност и могат също да причинят дискомфорт и пристъпи на повръщане.

Ползи за здравето:

Всички елементи на растението и изключително листат на дървото се употребяват за заменяне на антисептици, листата му към момента имат ароматно масло, а чаят от тях оказва помощ за понижаване на глюкозата, присъстваща в урината, като се ползва необятно при лекуването на пациенти с диабет. Често се употребява за подготвяне на интимна вана за дами, отбиване на инсекти и укрепване на рани и обриви.

Чаят от орехови листа има стягащо, антисептично, лечебно, тонизиращо влияние и потвърдени хипогликемични свойства. Известен е и с това, че се употребява за битка с чревните паразити, само че за тази цел би трябвало да се ползват повече корите на към момента зелените плодове. Плодовете могат да се употребяват за украса на торти, пайове, самун, наред с останалите артикули.

Добро билково средство

Чаят, подготвен от изсушени листа на орех се употребяват сполучливо при:

·         Възпаление на матката, пикочния мехур, яйчниците

·         Анемия

·         Ангина

·         Артрит

·         Акне

·         Диабет

·         Диария

·         Слабост

·         Подагра

·         Хемороиди

·         Жълтеница

·         Примеси в кръвта

·         Лош мирис

·         Суха кожа

·         Ревматизъм

·         Изпотяване

Освен като чай, отварата от орехови листа се употребява сполучливо при лекуване на рани, обриви и тумори

Начин на подготвяне на чая:

1.       Сложете 2 супени лъжици в литър вода

2.       Оставете го да ври в продължение на 10 минути
 Какви изгоди за здравето носят орехите? Какви изгоди за здравето носят орехите?
Oрехите са супер храна, гарантираща здраве и дългоденствие. Те са считани за едни от най-здравословните ядки. За лечебните им свойства съо...

3.       След това отстранете от котлона и оставете да престои затрупан за 10 минути

4.       Прецежда се и е подготвен за приложимост

5.       Приемайте  2 до 3 чаши дневно

Противопоказания:

Употребата на орехов чай не се предлага за пациенти с сензитивен към танин корем. За тях потреблението може да докара до дискомфорт, повръщане и реакции на свръхчувствителност като дермално и очно раздразнение.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР