ордан Начев тръгва към връх Арарат (5165 м) с благотворителна

...
ордан Начев тръгва към връх Арарат (5165 м) с благотворителна
Коментари Харесай

Той е на 65 г. и тръгва към Арарат заради децата

ордан Начев потегля към връх Арарат (5165 м) с благотворителна идея. 65-годишният гражданин на Дупница е някогашен локомотивен ватман. Поема на експедиция към най-високата точка на днешна Турция, в името на децата със специфични потребности и техните фамилии, споделя БГНЕС.

Мъжът е решен да изкачи внушителния връх в поддръжка на акцията за създаване на лечебен център за деца с проблеми в развиването и връзката. „ Всяко дете заслужава история с бъдеще “, е мотото на съдружие „ Седем истории “, което стои за концепцията и което алпинистът поддържа.

Преди месец някогашният национал Христо Янев изкачи първенеца на Западна Европа – Монблан, в името на идеята #ВсякоДетеЗаслужава.

„ Опитвам се да бъда потребен на другите постоянно, когато мога “, показа Йордан, който на 30 август се насочва със аероплан до Истанбул, а оттова микробус ще откара него и оборудването му до 2200 метра надморско ниво. След това стартира същинската част на приключението.

Първоначално Йордан Начев би трябвало да направи трекинг до 3200 метра, на която височина ще бъде ситуиран базовият лагер. На 4200 метра ще има втори лагер, откъдето ще стартира и финалният взлом на върха до достигането на 5165 метра.

Цялата експедиция ще продължи към 7-8 дни.

Йордан Начев е пенсиониран локомотивен ватман, който към момента продължава да работи. Планината е неговата пристрастеност. През годините с локалното туристическо сдружение „ Рилски езера “ мъжът е обиколил съвсем всички кътчета в българските планини. Катерил е в Алпите, работил е също и като планински избавител. Обича ските и е взел участие в няколко маратона.

Посланията му към хората са простички - да са колкото се може повече измежду природата, да се движат повече, както и да опознаят себе си и личните си благоприятни условия.

„ Искам да стимулирам хората да вървят самоуверено напред! Нека да не се плашат от заболявания или житейски безизходици “, показа още алпинистът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР