Оранжев код за снеговалежи обяви Националният институт по метеорология и ...

PromoMall.bg
Оранжев код за снеговалежи обяви Националният институт по метеорология и

НИМХ обяви оранжев код за снеговалежи в 4 области за утре

Оранжев код за снеговалежи разгласи Националният институт по метеорология и хидрология за на следващия ден, 26 януари, за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян. За други седем области в Западна България е публикуван жълт код. За Кърджали кодът за сняг и дъжд също е жълт, а за Хасково е разгласен жълт код за дъжд.

Утре ще бъде облачно. Ще има превалявания от сняг, основно в Югозападна България, а в североизточните региони най-вече от дъжд, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта против петък преваляванията ще обзет съвсем цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на обособени места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в източните региони малко по-високи, в София 1-2°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, обилни след обяд и през нощта против петък в Рило-Родопския масив. Ще духа сдържан до мощен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 4°.

Източник: cross.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg