Оранжев код за снеговалежи обяви Националният институт по метеорология и

...
Оранжев код за снеговалежи обяви Националният институт по метеорология и
Коментари Харесай

Оранжев код за сняг в Пловдив утре

Оранжев код за снеговалежи разгласи Националният институт по метеорология и хидрология за на следващия ден, 26 януари, за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян и Благоевград.

За други седем области в Западна България е публикуван жълт код. За Кърджали кодът за сняг и дъжд също е жълт, а за Хасково е разгласен жълт код за дъжд.

Утре ще бъде облачно. Ще има превалявания от сняг, основно в Югозападна България, а в североизточните региони най-вече от дъжд, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта против петък преваляванията ще обзет съвсем цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната – дъжд.

Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на обособени места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в източните региони малко по-високи, в София 1-2°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи, обилни след обяд и през нощта против петък в Рило-Родопския масив.

Ще духа сдържан до мощен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра – към минус 4°.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР