Оранжев и жълт код за снеговалежи и валежи от дъжд

...
Оранжев и жълт код за снеговалежи и валежи от дъжд
Коментари Харесай

Сняг и дъжд в цялата страна


Оранжев и жълт код за снеговалежи и превалявания от дъжд са оповестени за 10 януари на територията на цялата страна. На множеството место снегът ще минава в дъжд, само че в няколко области се чака мощен снеговалеж и забележителна снежна завивка. Във Видин, Монтана и Враца ще вали щедро, предвиждат снегът да натрупа до 30-40 см. В останалата част от Северна България е разгласен жълт код за снеговалежи, в това число и за София област и София град. В Софийско снежната завивка ще се усили до 15-17 см. Преди обяд дъждът краткотрайно ще отслабне, само че в следобедните часове още веднъж ще се усили, към вечерта снегът ще премине в дъжд.

В останалите области от Северна България снежната завивка ще се усили до 10 см. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток и ще основава условия за виелици и навявания. В Южна България ще вали натоварен дъжд с количества за денонощието до 25 л/кв.м. В Пазарджишка и Пловдивска област ще вали дъжд и сняг, също с количества до 25 л/кв.м.

Минималните температури ще бъдат сред минус 1 и 4 градуса, за София минус 1. Максималните температури ще бъдат сред 0 и 7 градуса, за София 1, по Черноморието 6-7, в южните региони към 3-6 градуса, в Северна България сред 1 и 3 градуса. В понеделник преваляванията от дъжд и сняг ще продължат, ще се образуват и поледици. Температурите остават без смяна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР