Оранжерия с марихуана беше разкрита в бившия стъкларски завод Кристал

...
Оранжерия с марихуана беше разкрита в бившия стъкларски завод Кристал
Коментари Харесай

Как подсъдими за отглеждане на марихуана продължават със същата дейност?

Оранжерия с марихуана беше разкрита в някогашния стъкларски цех " Кристал " в Перник. Задържани са двама, които са подсъдими за развъждане на същия опиат, само че в София. Агентите на " вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи пък задържаха служител на реда от столичното 6-то районно, който доставял кокаин в Студентския град.

Делото им сега се гледа на първа инстанция в Софийския градски съд. Те са били арестувани когато е почнало първото следствие за открита оранжерия в индустриална зона на София. След месец и половина в ареста са освободени от съда по филантропични съображения.

Очевидно са траяли да отглеждат дрога, само че са преместили производството край Перник. Последното денонощие се оказва богато на нарко-разкрития - Министерство на вътрешните работи съумели да задържат и собствен чиновник, който пък разпространявал опиати в София. Полицаят е работил в столичното 6-то районно, а в почивните си дни, когато е в отпуска и даже когато е в болнични, заработвал в допълнение внушителни суми като пощальон на кокаин.

Оранжерията за произвеждане на марихуана е била ситуирана в три пространства във вътрешната част на постройката на някогашния стъкларски цех. Били са подбрани по този начин, че видимостта към тях да е лимитирана и наоколо да няма непрекъснато придвижване на хора.

" Открита на място е високотехнологична лаборатория за произвеждане на марихуана. Аз персонално като прокурор в 20-годишната си процедура това нещо съм го виждала на филми ", разкри Галина Антова, областен прокурор на Перник.



Освен с най-модерна технология за отопление и вентилация, лабораторията е била оборудвана със система за капково напояване и премерване на температурата и влажността в корена на всяко едно растение. На склад са държани висококачествени торове, както и най-хубави субстанции за отбрана на растенията от вредители. На повърхност от над 200 кв. метра са били ситуирани 1026 обособени стръка.

" Лабораторията е снабдена със личен дизелов генератор за произвеждане на ел. сила ", посочи Галина Антова.

Докато оперативните в Перник работят по следствието на оранжерията в дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи, постъпва неизвестен сигнал, че има уговорена договорка с опиати в Студентския град. В сигнала е посочено, че пощальон по договорката ще бъде съответен служител на реда. Бърз разбор на сигнала демонстрира, че униформеният към този момент е разработван по съмнение, че се занимава с такава активност. Веднага е проследено придвижването му към мястото на договорката и спрян за рутинна инспекция.

" При инспекцията той е признал, че държи в себе си наркотично вещество. Поради това е осъществен обиск на лицето и претършуване на лекия автомобил. При обиска във вътрешният му джоб е открито вещество, което прилича кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил е открита топка тревиста маса, най-вероятно марихуана ", съобщи Невена Зартова, областен прокурор на София.



Полевият тест удостоверява, че откритата дрога е тъкмо кокаин и марихуана. В този ден униформеният е бил в болнични. Според проверяващите той е пощальон, който е доставял дрогата от главното хранилище до разпределител на дилъри в Студентския град.

ВътрешнаЗадържаният служител на реда работи като действен шпионин в столичното 6-то районно от 9 години. Срещу него има няколко дисциплинарни производства, които към момента не са завършили, научи " По света и у нас ".

И още един крими сюжет с еднообразен. Задържан е чиновник на отряда за битка с тероризма, прочут като " баретите ". Той играел ролята на ескортиращ и отцепка на тайфа за домашни кражби. След като видял, че това е доста доходно се изкушил и употребявал познанията си за навлизане през заключени порти и самият той също почнал да обира домове на хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР