Оръжейният предприемач Емилиян Гебрев обяви, че заплахите за живота му

...
Оръжейният предприемач Емилиян Гебрев обяви, че заплахите за живота му
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Предупреждаваха ме - не се занимавай с ”Дунарит”, то е наше

Оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев разгласи, че заканите за живота му не престават даже след отравянето от 2015 година. ”Правени са ми по-късно предизвестия - ”не се занимавай с придобиването на Дунарит ”, ”никога няма да бъде твое - то си е на избрани хора ”, ”то си е наше ”. Кое е това наше - до ден сегашен не мога да схвана ”, сподели Гебрев пред БНР.
Той разясни, че не знае кой стои зад заканите. Оръжейният предприемач посочи и че никой не го е търсил по отношение на европейско следствие, за което има информации, че се води по неговия случай, включително и никой от английските служби, пристигнали в България.

" 2015 година думата " Новичок " не съществуваше - тя се появи едвам през 2018 година и заради тази причина 2015-а не е имало по какъв начин, най-малкото аз, да споделям, че това е Новичок; нямало е по какъв начин лабораторията, която е направила характерните проучвания да е споделила, че това е " Новичок " и е нямало по какъв начин тази лаборатория да каже, че това е бойно отровно вещество, тъй като едвам в този момент - през 2019-а, следва включването на така наречен гама " Новичок " от Организацията за отбрана от химическите оръжия в листата на бойните отровни субстанции “, изясни Гебрев, който прави връзка сред своето отравяне и това на съветският двоен сътрудник точно поради излезлите към този момент " в Англия обществени известия за това по какъв начин се чувствали самите хора, какво е било тяхното положение, какви признаци са получили. "

По думите му признаците са идентични, което значи, че опитът за нападение е осъществен по един и същи метод или най-малкото употребявайки едно и също вещество. Според Гебрев проверяващите органи подхождат несериозно към сигналите, които той е подал в Столична дирекция на вътрешните работи. Той недоумява за какво със случая на опита за отравяне на него, на сина му и бизнес сътрудник - шеф на компания " Емко ", не се занимава ДАНС.

" Нали въпреки всичко аз съм шеф, а и това са хора, които работят във компания, която е в така наречен стратегически лист и става въпрос за национална сигурност. Значи въпреки всичко като има национална сигурност, има и Държавна организация за национална сигурност, която от самото начало е стояла встрани, а в този момент се пробва да потвърди, че и тя е знаела, и тя е взела участие. Едно е да знае, друго е да взе участие и трето да разкрие “, акцентира предприемачът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР