Оръжейният бос и ортак на банкера-беглец Цветан Василев – Емилиан

...
Оръжейният бос и ортак на банкера-беглец Цветан Василев – Емилиан
Коментари Харесай

Гебрев се оплете в лъжите си за "Дунарит"

Оръжейният необут и съдружник на банкера-беглец Цветан Василев – Емилиан Гебрев, се оплете самичък в лъжите си в следващо изявление за bTV, написа "Монитор ".

Гебрев, който към този момент постанова монопол в ефира на малкия екран, появявайки се като посетител в нейно предаване за повторно в границите на единствено седмица, даде просторно изказване, чиято цел бе още веднъж да стартира операцията, че опитът да бъде токсичен бил обвързван с „ Дунарит “. В последна сметка обаче единствено затъна още повече в блатото на операциите, стартирани от незаконния му тандем с Василев.

Поводът за новата поява на оръжейния необут в очевидно удобния за него и лишен от всевъзможни неуместни въпроси ефир бе известие на прокуратурата от края на предходната седмица, в което категорично се прецизира, че няма връзка сред покушението над Гебрев и русенския цех „ Дунарит “.

Като доказателство от държавното обвиняване акцентираха, че в интервала към опита за ликвидиране на оръжейния необут (бел.р., той е признат в болница по неотложност на 28 април 2015 г.) от негова страна „ не са били предприемани дейности, свързани с придобиване на предприятието „ Дунарит “, заради което изказванията в тази тенденция и соченето на такива дейности като мотив са лишени от съображение “.



От прокуратурата показаха също, че в границите на досъдебното произвеждане за опита за отравяне на Гебрев са тествани всички покупко-продажби на ЕМКО за интервала 2014-2015 година Така една от версиите, по които се работи, е, че опитът за ликвидиране, зад който съгласно информации в задграничните проверяващи уеб сайтове „ Белингкет “ и „ Инсайдър “ стои спецзвено на съветското ГРУ, обвързвано и с покушението над Скрипал, е поради експортен експорт на оръжие за Украйна.

Сделката е била осъществена в интервала от декември 2014 до март 2015 година

В новото си изявление Гебрев действително удостовери за договорката, само че се опитва да я омаловажи, като съобщи, че била единствено „ една десета от осъществения експорт “ от предприятието му ЕМКО. В същото време обаче още при постъпването му в болница в оръжейния отрасъл се заприказва, че точно тя може да стои в дъното на опита за нападение против него – версия, която оръжейният необут обезверено се пробва да замаже и опровергае, тъй като не обслужва ползите му – неговите и на ортака му Цветан Василев.

Вместо това тандемът се опитва да насади в публичното схващане измислената релация сред „ Дунарит “ и отравянето на оръжейния необут. За да притиска, от една страна, страната. А от друга - да отвлече вниманието от обстоятелството, че Гебрев безусловно нелегално управлява и точи към този момент над две години финансирания с десетки милиони от КТБ цех, изпълняващ натовски поръчки и надлежно даващ достъп до конфиденциална информация на алианса на Цветан Василев и съветския му наставник – Константин Малофеев.



Така през вчерашния ден ортакът на банкера дезертьор още веднъж съобщи, че още през 2015 година бил поканен да „ взе участие в укрепването и придобиването на „ Дунарит “. Дори уточни и съответен месец – февруари въпросната година. Какви са обстоятелствата обаче? Те изрично влизат в несъгласие както с документите по партидата на завода в Търговския указател, по този начин и с действителните дейности на Гебрев през 2015 година

Първо – въпросната година оръжейният необут в действителност има аспирации към боен цех, само че не към „ Дунарит “, а към НИТИ, като даже подава документи да придобие предприятието, само че в последна сметка не съумява да му постави ръка. Чак тогава - при започване на 2016 година, Гебрев влиза в схемите за кражбата на „ Дунарит “.

В същото време през февруари 2015 година в действителност има промени в контрола над русенския боен цех, само че те нямат нищо общо с оръжейния необут. В края на месеца – на 25 февруари 2015 година като шеф на едноличния притежател на „ Дунарит “ - „ Кемира “, е вписано подставеното лице на Константин Малофеев и Цветан Василев – белгиецът с кремълски паспорт Пиер Луврие.

Луврие остава на тази служба до май 2015 година След неуспеха на „ бандата за 1 евро “, както стана известна у нас така наречен капиталова група на белгиеца, в играта – към края на 2015 година, беше вкарано друго подставено лице на Малофеев – руснакът Дмитрий Косарев. Чак откакто и този опит за кражба на предприятието претърпя крушение, в схемата влезе Гебрев.

Заводът и в епицентъра на шпионския скандал

„ Дунарит “ се озова и в епицентъра на шпионския скандал от септември тази година, поради който с обвиняване се снабди някогашният соцдепутат и ръководител на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов. Малинов бе измамен под отговорност за закононарушение против Републиката като рупор у нас на проект за смяна на геополитическата ориентировка на страната ни от прозападна в сателитна на Русия.

Според прокуратурата идеолози на проекта са били настойникът на Цветан Василев – прокремълският олигарх Константин Малофеев и генералът от ГРУ Леонид Решетников. А за задачите на финансирането му самият банкер-беглец е трансферирал на Малофеев активи за милиард, които даже не са негови, тъй като са били финансирани от КТБ. Сред тях се оказа и „ Дунарит “.

Пробва да прилапа актив за 280 млн. лв. против € 10 млн.

Три пъти опита да се впише като притежател, само че го порязаха

Три опита да се впише като притежател на завода в Търговския указател е направил дотук Емилиян Гебрев. И трите пъти обаче е порязан, тъй като върху акциите на „ Дунарит “ има запор, натрапен по искане на КПКОНПИ. Въпреки това към този момент над 2 години оръжейният необут, настоящ в тандем с Цветан Василев, държи нелегално контрола върху предприятието с помощта на угодлив правосъден състав в Русенския областен съд, който постави отпред на завода комфортен на незаконния съюз ръб.



Благодарение на него Гебрев точи ресурсите на „ Дунарит “, като по този метод със свежи пари в продължение на години е захранван Василев, а отчисления отиват съгласно проверяващите и към съветския му настойник Константин Малофеев. Именно поради схемите, прилагани от тандема, Гебрев се снабди с обвиняване като началник на ОПГ за пране на пари.

Пазарната стойност на завода се пресмята на цена сред 210 и 280 млн. лв., като самото дружество е директно кредитирано с 96 млн. лв. от КТБ и би трябвало да е част от масата на несъстоятелността на фалирания трезор. В същото време тандемът Гебрев-Василев се пробват да го откраднат под носа на страната като първо пробваха врътка с нарастване на капитала на компанията-майка на „ Дунарит “ - „ Кемира “.

След нейния неуспех пък приложиха различен трик – контракт за заем в размер на 10 млн. евро, подписан през юни 2016 година сред тогавашния изпълнителен шеф на завода Кръстьо Кръстев и ЕМКО на Гебрев. Сумата е по-ниска даже от чистата облага на предприятието към оня миг, а доказателства, че е платена даже няма, само че все пак заемът е изкаран избавителен за завода и „ Дунарит “ е вписан в контракта като поръчителство по него.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР