Опустели площади, заключени с катинари паркове, празни булеварди, по които

...
Опустели площади, заключени с катинари паркове, празни булеварди, по които
Коментари Харесай

Улиците на Атина опустяха заради мерките за социална дистанция

Опустели площади, заключени с катинари паркове, празни булеварди, по които преди колони от коли едвам се движеха ризница в ризница, а мотоциклети и скутери се промушваха през тесните пролуки сред тях. Улиците на гръцката столица Атина, както и на доста други градове по света, опустяха след въведените ограничения за обществена отдалеченост, които имат за цел да спрат разпространяването на новия ковид, отбелязва Асошиейтед прес.Улиците на Атина опустяха поради ограниченията за обществена отдалеченост (Снимки)

В съпоставяне с доста други страни Гърция предприе нападателни ограничения рано. Училища, детски градини и университети бяха затворени след първите доказани случаи, а нови ограничения бяха въвеждани през няколко дни: затворени бяха ски курортите, плажовете и магазините, анулирани бяха плановите интервенции, прекъснати бяха църковните служби, от ден на ден хора бяха съветвани да работят отдалечено от вкъщи. На 23 март бе въведена цялостна обсада, която разрешава на хората да излизат от домовете си единствено с съответна причина. Тогава доказаните случаи на Ковид-19 в Гърция бяха 624, а жертвите - 15.Улиците на Атина опустяха поради ограниченията за обществена отдалеченост (Снимки)

Съгласно ограничаващите ограничения всеки, който излиза от у дома, би трябвало да носи в себе си подписана декларация или да е изпратил текстово известие до централизиран номер. Хората могат да вървят на работа, да посетят доктор или банка, да излязат за покупка на храна и медикаменти, да участват на заравяне на непосредствен родственик, да оказват помощ на някой нуждаещ се, да вършат физически извършения или да разходят домакински любим, добавя Българска телеграфна агенция.

Нарушителите на тези разпореждания са застрашени от санкция от 150 евро. Полицията управлява спазването на ограниченията по централните улици и даже на автобусните спирки, макар че транспортните средства са полупразни. До четвъртък са наложени санкции за 15 741 нарушавания.Улиците на Атина опустяха поради ограниченията за обществена отдалеченост (Снимки)

Гръцките управляващи означават, че множеството хора съблюдават новите правила, макар че има и такива, които се пробват да ги заобиколят, оправдавайки се със спорт или домакински любим.

Плажовете и крайбрежните алеи са изключително известни през топлите пролетни дни и тази седмица управляващите ограничиха достъпа до тях единствено до няколко часа, откакто предишния уикенд на пешеходната крайбрежна алея в Солун се струпаха доста хора, отбелязва АП.Улиците на Атина опустяха поради ограниченията за обществена отдалеченост (Снимки)

В Атина колите летят по другояче задръстените улици. Хигиенисти дезинфекцират тротоарите. Пешеходците са необичайност - някой, който тича за здраве или разхожда куче, няколко души, които отиват на работа, бездомни, някой и различен емигрант или други мигранти.

Гръцките управляващи показват, че резултатът от рестриктивните мерки ще се види след седмици. До четвъртък коронавирусът лиши живота на 53 гърци. Заразените са минимум 1 544. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР