Оптимисти сме за лятото, заявява Фридрих Йоусен, директор на най-големия

...
Коментари Харесай

TUI очаква задоволителен летен сезон заради ваксинациите срещу COVID-19

" Оптимисти сме за лятото ", декларира Фридрих Йоусен, шеф на най-големия туроператор в Европа TUI. В изявление за английската Военновъздушни сили той показва, че резервациите единствено през март са достигнали 2.8 млн. Това дава упования на компанията, че ще може да покрие до 75% от естествения си график за летния сезон макар пандемията.

Според Йоусен сполучливите имунизационни стратегии против COVID-19 ще предотвратят ново оттегляне на клиентите. " Уверени сме, че ще има приемливо лято ", споделя той, давайки за образец имунизационните акции във Англия, Съединени американски щати и Европа.
Ваксинационни документи
Директорът на TUI разяснява, че евентуално някои страни ще изискват от туристите документ за направена имунизация, преди да ги позволен да пресекат границата. Въпреки че той счита, че представянето на отрицателен тест би било задоволително, с цел да се спре преместването на вируса. По думите му обаче с цел да проработи тази тактика, цената на тестванията би трябвало да бъде понижена: " Колкото по-евтино става, толкоз по-добре ще работи и толкоз по-малко вреди ще има за стопанската система ".

В момента Европа е посред трета вълна на възпаление с ковид, като учените предизвестяват, че се популяризират нови варианти. Но Йоусен резервира оптимистичната си настройка: " Всички медицински препоръки, които получаваме като компания, настояват, че съществуващите ваксини работят върху новите варианти. Може да бъдат по-малко ефикасни от време на време, само че въпреки всичко е доста по-добре, в сравнение с в случай че не си ваксиниран ", декларира той.

TUI, които продават почивки до 180 страни, претърпяха тежки загуби поради пандемията. Секторът, в който за предходната година 62 млн. души останаха без работа, приканва за възобновяване на интернационалните полети през юни, с цел да се избегнат още всеобщи съкращения.
Срив на зимните резервации
През миналата година TUI беше принудена да вземе заеми от немското държавно управление. Йоусен показва, че страната се е намесила във време на огромна неустановеност, когато на компанията е било мъчно да набере средства от частни вложители. " Берлин е доста разумен вложител. Той би желал да завърши със заема, колкото е допустимо по-бързо ", споделя шефът на TUI.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР